Zavrieť ikona
youtube icontiktok iconfacebook iconinstagram icon
Obľúbené produktyObľúbené ikona
Porovnávanie produktovPorovnanie ikona
Včely sú pre životné prostredie dôležité: Spoločnosť Mobilonline prispela k ich ochrane, pridať sa môžete aj vy

Včely sú pre životné prostredie dôležité: Spoločnosť Mobilonline prispela k ich ochrane, pridať sa môžete aj vy

 

Včely sú pre náš život veľmi dôležité, preto by sme sa mali viac zaujímať o ich ochranu. Spoločnosť Mobilonline podnikla významný krok v oblasti ochrany životného prostredia tým, že na streche svojej centrály v Lučenci umiestnila včelie úle. Tento krok nie je len symbolickým gestom, ale konkrétnym prínosom pre prírodu a podporu biodiverzity v meste.

 

Včely zohrávajú kľúčovú úlohu v našich ekosystémoch a poľnohospodárstve. Ako hlavní opeľovači zabezpečujú reprodukciu mnohých rastlinných druhov, vrátane tých, ktoré produkujú plodiny nevyhnutné pre ľudskú výživu. Bez včiel by sme čelili dramatickému poklesu úrody ovocia a zeleniny, čo by malo vážne dôsledky pre globálnu potravinovú bezpečnosť. V dôsledku zmeny klímy sú včely ohrozené viac, ako kedykoľvek predtým, preto je potrebné venovať sa téme ich ochrany podstatne viac. 

 

V mestskom prostredí, akým je Lučenec, je podpora biodiverzity obzvlášť dôležitá. Umiestnením včelích úľov na našej streche v centre mesta prispievame k zlepšeniu podmienok pre tieto dôležité opeľovače a podporujeme zdravý mestský ekosystém. Táto zelená aktivita vznikla aj vďaka podpore našich zákazníkov, ktorí sa zapojili do zbierky a prispeli na ochranu tohto ohrozeného druhu. 

 

 

Firma Mobilonline sa venuje rôznym zeleným aktivitám

 

V Mobilonline veríme, že každá firma môže prispieť k ochrane našej planéty. Naším cieľom je nielen poskytovať kvalitné služby a produkty, ale aj aktívne prispievať k udržateľnosti a ochrane prírody. Umiestnenie včelích úľov je len jedným z našich krokov na ceste k zelenšej budúcnosti.

 

K ochrane životného prostredia sme prispeli aj v minulosti. Na budovu centrály v Lučenci sme namontovali Hmyzí Grandhotel, teda hmyzí domček, ktorý tiež podporuje biodiverzitu v meste. Prostredie v okolí budovy sme zveľadili výsadbou stromčekov a kríkov, aby aj v centre mesta bolo dostatok zelene. Pri príležitosti Medzinárodného dňa stromov sme vysadili nové platany pri lučenskej priehrade.

 

Okrem toho sme priniesli prvý ekologický mobilný telefón na Slovensku a ako prvá firma sme začali používať Ekobox, ktorý môže zmeniť budúcnosť prepravy zásielok z online nákupov. V súčasnosti mieri do finále aj unikátny projekt „Velikáni, ktorí pomáhajú aj po smrti“, v rámci ktorého vznikajú z nepoužiteľných mobilných telefónov nové umelecké diela. 

 

Za naše úsilie sme boli aj ocenení. Získali sme Zelený certifikát od spoločnosti SEWA, a.s., ktorý je potvrdením, že firma Mobilonline prejavuje vysokú mieru zodpovednosti voči životnému prostrediu. Okrem toho sme si odniesli dve významné ocenenia v súťaži Firma roka 2023 v kategóriách Cena verejnosti a Mimoriadne ocenenie za inovatívny prístup v podnikaní

 

 

K zelenšej budúcnosti môžete prispieť aj vy 

 

Včelám môžete pomôcť napríklad aj tým, že vysadíte nektárodajné alebo medonosné rastliny, ktoré produkujú veľa peľu a nektáru. Rovnako môžete podporiť regionálnych včelárov kúpou ich produktov. V prípade, že chcete podporiť vytvorenie ďalšieho bezpečného útočiska pre včielky, môžete tak urobiť zapojením sa do zbierky na e-shope Mobilonline

 

Vďaka desiatkam zákazníkov, ktorí sa už do zbierky zapojili, mohli vzniknúť včelie úle na streche centrály. Teraz môžete prispieť aj vy. Stačí, keď si objednáte akýkoľvek produkt cez e-shop Mobilonline a v košíku si vyberiete možnosť zaokrúhliť objednávku alebo darovať konkrétnu sumu. Okrem včiel na streche takto môžete prispieť aj na výsadbu stromčekov. Spoločne môžeme pokračovať v našej misii za zelenšiu a udržateľnejšiu budúcnosť. 

 

 

Text: Aďka Šipošová

Foto: Freepik, Mobilonline