Zavrieť ikona
youtube icontiktok iconfacebook iconinstagram icon
Obľúbené produktyObľúbené ikona
Porovnávanie produktovPorovnanie ikona
Mobilonline má na konte ďalšie prvenstvo: Ako prvá firma na Slovensku prináša ekologický mobilný telefón

Mobilonline má na konte ďalšie prvenstvo: Ako prvá firma na Slovensku prináša ekologický mobilný telefón

Spoločnosť Mobilonline predstavila svoj Ekofón: Ide o prvý ekologický mobilný telefón na Slovensku

 

Ochrana životného prostredia sa v súčasnosti stáva prioritou pre mnoho ľudí a podnikov. Spoločnosť Mobilonline dlhodobo kladie dôraz na ekologické témy a aktivity. V tejto oblasti prináša neustále nové nápady a inovácie. Najnovšie predstavila svoj vlastný ekologický mobilný telefón, ktorý dostal názov Ekofón. Ide o revolučný krok, vďaka ktorému má firma na svojom konte ďalšie prvenstvo.

Ekofón nie je len ďalším mobilným telefónom na trhu. Jedným z najdôležitejších aspektov tohto zariadenia je jeho ekologický prístup. Tento tlačidlový mobilný telefón je vyrobený zo zrecyklovaného ekoplastu, čo znamená, že sa na výrobu používajú materiály, ktoré by inak skončili v odpadkoch alebo na skládkach. Týmto spôsobom sa významne šetrí životné prostredie a znižuje sa množstvo plastového odpadu.  

 

Ekofón je prvým ekologickým telefónom na Slovensku

Ekofón vznikol v spolupráci so spoločnosťou Mobiola, ktorá sa venuje výrobe mobilných telefónov. Prečo si v Mobilonline vybrali práve túto firmu? „Mobiola bola ako jediná, ktorá po skoro ročnom hľadaní dokázala pre nás takýto Ekofón vyrobiť. Ako sme sa dozvedeli, aj továreň to robila po prvýkrát. Je to svetový unikát,“ prezradil Milan Kovalančík, majiteľ spoločnosti Mobilonline. 

 

Tlačidlové mobilné telefóny patria aj v súčasnosti k veľmi predávaným zariadeniam, o čom svedčia aj štatistiky predajnosti spoločnosti Mobilonline. „Ekofón je porovnateľný s inými tlačidlovými telefónmi. Je lacnejší, pretože je to promo produkt, s ktorým chceme upozorniť na našu spoločenskú zodpovednosť,“ dodal Milan Kovalančík. 

 

V čom je Ekofón ešte výnimočný? 

Už samotný názov Ekofón naznačuje, že ide o ekologický produkt. Na zadnej časti krytu sa nachádza logo Mobilonline, aby bolo zrejmé, že ide o vlastný výrobok tejto firmy, ktorej veľmi záleží na ochrane životného prostredia. 

 

S ohľadom na ekologickú udržateľnosť je špeciálne navrhnuté aj balenie Ekofónu. Telefón je zabalený v už minimálne raz použitom sáčku, čo znižuje množstvo odpadu spojeného s obalovými materiálmi. V balení sa nachádza eko kábel určený na nabíjanie a na obale nájdete eko potlač. Je dôležité spomenúť, že spoločnosť Mobilonline na označovanie obalu používa klasické pečiatky. Týmto spôsobom šetrí energiu, ktorá by inak bola spotrebovaná pri výrobe plastových obalov. Firma totiž dbá aj malé detaily, ktoré v konečnom dôsledku dokážu priniesť veľké výsledky a zmeny. 

 

 

Spoločnosť Mobilonline má na konte ďalšie prvenstvo

S Ekofónom sa Mobilonline stala prvou spoločnosťou na Slovensku, ktorá prináša na trh ekologický mobilný telefón. Tento krok neznamená len zmenu výrobnej filozofie, ale aj dôkaz toho, že zákazníci majú možnosť mať nový mobilný telefón, ktorý je šetrný k životnému prostrediu.

„Mojím snom je čím ďalej, tým viac produktov vyrábať pod vlastnou značkou a aby boli šetrné k prírode. Všetko záleží, ako sa k tomu postaví potenciálny zákazník. Ak bude rozmýšľať podobne a kúpi si produkt, máme šancu rozširovať portfólio. Do budúcna sa budeme snažiť vyrobiť aj smartfón, záleží od dopytu,“ dodal na záver CEO Mobilonline. 

Ekofón je skvelým príkladom toho, ako môže technológia slúžiť udržateľnosti. Spoločnosť Mobilonline nám ukazuje, že môžeme mať inovatívne produkty, ktoré zároveň nezaťažujú životné prostredie. Ekofón je krok správnym smerom a predstavuje nádej na lepšiu budúcnosť pre nás všetkých.

 

Text: Aďka Šipošová