Zavrieť ikona
Samsung je o krok vpred: Umelá inteligencia vďaka Galaxy S24 Ultra naberá úplne nový rozmer

Samsung je o krok vpred: Umelá inteligencia vďaka Galaxy S24 Ultra naberá úplne nový rozmer

 

Umelá inteligencia (AI) preniká do mnohých aspektov našich životov, pričom transformuje spôsob, akým pracujeme, učíme sa a dokonca ako komunikujeme. V súčasnosti už nie je len súčasťou výskumných projektov, ale aj bežného života a spotrebnej elektroniky. Skvelým príkladom je najnovší mobilný telefón Samsung Galaxy S24 Ultra, ktorý mení hru na trhu so smartfónmi. 

 

Čo je to vlastne umelá inteligencia? Ide o odvetvie informatiky, ktoré sa zaoberá vytváraním strojov schopných vykonávať úlohy, ktoré by zvyčajne vyžadovali ľudskú inteligenciu. To zahŕňa strojové učenie, rozpoznávanie reči, plánovanie alebo dokonca tvorivé myslenie. Môžete si to predstaviť ako simuláciu ľudského myslenia v počítačovom systéme.

 

 

Ako nám umelá inteligencia pomáha?

 

Mnohí sa umelej inteligencie obávajú, no v skutočnosti nám pomáha viac, ako si možno uvedomujeme. Od inteligentných asistentov, cez odporúčacie systémy na streamovacích platformách, až po personalizované reklamy na sociálnych sieťach – AI je súčasťou našich každodenných životov bez toho, aby sme to vôbec zaregistrovali. Tieto systémy sa učia z obrovského množstva dát, aby nám poskytli presne to, čo v danom momente potrebujeme alebo čo by nás mohlo zaujímať. 

 

Napríklad Netflix alebo Spotify používajú algoritmy strojového učenia na analýzu našich predchádzajúcich rozhodnutí a predpovedanie, čo by nás mohlo zaujímať ďalej. Inteligentní asistenti ako Siri alebo Google Assistant používajú AI na spracovanie prirodzeného jazyka, aby nám mohli poskytovať personalizovanú pomoc. Dokonca aj v autách, mobilných telefónoch a domácich spotrebičoch nájdeme prvky AI, ktoré zjednodušujú naše každodenné úkony.

 

Samsung Galaxy S24 Ultra prichádza s revolučnými AI funkciami

 

Samsung Galaxy S24 Ultra predstavuje špičku v oblasti mobilných telefónov s dôrazom na inovácie a personalizáciu prostredníctvom využitia Galaxy AI, systému umelej inteligencie vytvorenej na mieru používateľov. Ide o skvelú ukážku toho, ako môže byť AI využitá v mobilnom telefóne, aby posunula zážitok z používania na úplne novú úroveň. Konkrétne ide o nasledovné novinky a funkcie. 

 

 

1. Fotoaparát poháňaný AI – Samsung Galaxy S24 Ultra je vybavený pokročilým fotoaparátom poháňaným AI, ktorý prispieva k automatickému rozpoznávaniu scén a objektov. Táto technológia umožňuje fotoaparátu automaticky prispôsobiť nastavenia pre dosiahnutie čo najlepších výsledkov. AI aktívne optimalizuje osvetlenie, kontrast a farby v reálnom čase, vďaka čomu dáva používateľom možnosť zachytiť dokonalý moment bez nutnosti manuálneho zasahovania do nastavení. Nechýba až 10-násobné optické priblíženie s automatickým zaostrením. 

 

2. Photo Assist (Asistent na úpravu fotografií) – Staňte sa majstrom úpravy fotiek bez nutnosti použitia Photoshopu. S novými možnosťami editovania môžete premiestniť alebo odstrániť vybrané objekty na snímkach. Umelá inteligencia vyplní prázdne miesto tak, aby si nikto nič nevšimol. 

 

3. Circle to Search – Vyhľadávajte informácie oveľa rýchlejšie. Stačí ohraničiť objekt alebo text na obrazovke a AI vyhľadá relevantné informácie online. Táto funkcia je obzvlášť užitočná pre rýchle vyhľadávanie bez nutnosti prepisovania alebo opisovania objektu.

 

4. Chat Assist (Asistent pre písanie) – Chat Assist zlepšuje komunikáciu priamym prekladom chatov a textových správ. Vďaka AI vylepšeniu si môžete zvoliť aj správny tón pre svoj text. Komunikácia s blízkymi tak bude o čosi zaujímavejšia. 

 

5. Zhrnutie poznámok s AI rýchlosťou – Táto funkcia premieňa dlhé bloky textu na zrozumiteľné a prehľadné poznámky. Využijú ju napríklad študenti, ktorí si potrebujú rýchlo zapisovať učivo. 

 

6. Live Translate (Simultánny preklad) – Galaxy S24 Ultra využíva pokročilé AI algoritmy na poskytnutie okamžitého prekladu hovorenej alebo písanej reči v reálnom čase. Umožňuje vám komunikovať v rôznych jazykoch bez bariér, čo je ideálne pre cestovanie, medzinárodné obchodné stretnutia alebo len pre učenie sa nových jazykov.

 

 

Mobilný telefón Samsung Galaxy S24 Ultra je priamym dôkazom toho, že umelá inteligencia nie je len vzdialenou technológiou z budúcnosti, ale praktickým nástrojom, ktorý nám už dnes môže výrazne uľahčiť život. Ide o skutočnú revolúciu v interakcii medzi človekom a strojom. Preto neváhajte a objednajte si svoju Ultru s Galaxy AI ešte dnes. 

 

Text: Aďka Šipošová