Zavrieť ikona
youtube icontiktok iconfacebook iconinstagram icon
Obľúbené produktyObľúbené ikona
Porovnávanie produktovPorovnanie ikona
Používanie osobných asistentov: Ako umelá inteligencia mení spôsob, ktorým komunikujeme s našimi mobilnými telefónmi

Používanie osobných asistentov: Ako umelá inteligencia mení spôsob, ktorým komunikujeme s našimi mobilnými telefónmi

 

V dobe rýchleho technologického pokroku sa náš vzťah s mobilnými telefónmi a elektronikou neustále vyvíja. Medzi najinovatívnejšie a najrevolučnejšie prvky patrí nepochybne používanie osobných asistentov. Tí pracujú za výraznej pomoci umelej inteligencie, ktorá ovplyvňuje rôzne oblasti našich životov. Táto technológia nie je len novým prvkom v telefónoch, ale skutočne mení spôsob, akým komunikujeme a interagujeme so svetom okolo nás.

 

 

Nový štandard efektívnosti

 

Osobní asistenti, ako napríklad Siri od Apple, Google Assistant, alebo Amazon Alexa, prinášajú nový štandard efektívnosti do našich životov. Už nemusíme dlhé minúty či hodiny tráviť hľadaním nejakých vecí alebo nastavovaním našich telefónov, prípadne iných elektronických zariadení. Stačí jednoduchý hlasový príkaz a naše zariadenie nás bezchybne poslúchne.

 

Táto technológia nie je len o hlasovom ovládaní, ale aj o inteligentnej interakcii. Naši osobní asistenti sa učia náš spôsob reči, rozumejú nám a ponúkajú personalizované skúsenosti. S každým použitím sa navyše zdokonaľujú, čím sa stávajú čoraz relevantnejšími a užitočnejšími. Môžete ich prepojiť napríklad so svojou smart domácnosťou a pomocou hlasových príkazov spustiť robotický vysávač, kameru alebo rôzne iné zariadenia. 

 

Rýchlejší prístup k informáciám

 

S osobným asistentom v našich mobilných telefónoch sa nám otvára brána k obrovskému množstvu informácií. Namiesto toho, aby sme strácali čas prezeraním internetu, stačí položiť otázku svojmu asistentovi a okamžite dostaneme relevantné odpovede. Vďaka tomu šetríme svoj čas a zostávame informovaní aj napriek množstvu správ, ktoré denne na internete pribúdajú. Môžete sa takto dozvedieť niečo nové o aktualitách, počasí, politike alebo iných témach, ktoré vás zaujímajú. 

 

Personalizovaný spôsob komunikácie

 

Osobní asistenti neponúkajú len sucho vygenerované odpovede. Sú schopní rozpoznať našu náladu, tón hlasu a dokonca aj náš osobný štýl. Týmto spôsobom sa naša interakcia s technológiou stáva viac ľudskou a prirodzenou. Nielenže môžeme klásť otázky, ale môžeme aj zadávať úlohy, posielať správy, a dokonca aj vytvárať zoznamy úloh. A to všetko prostredníctvom inteligentných algoritmov, ktoré sú súčasťou osobných asistentov.

 

Aká budúcnosť komunikácie nás čaká? 

 

Toto je len začiatkom toho, čo nás čaká v budúcnosti v rámci komunikácie s našimi mobilnými telefónmi. S rozvojom umelej inteligencie sa budú vyvíjať aj osobní asistenti, ktorí budú stále inteligentnejší a schopnejší lepšie rozoznať naše potreby a reagovať na ne. Môžeme očakávať, že budú schopní efektívnejšie spolupracovať s aplikáciami a dokonca aj predpovedať naše želania ešte predtým, než ich vôbec vyslovíme. Je to ale otázkou niekoľkých rokov technologického vývoja. 

 


Ak hľadáte najnovšie mobilné telefóny s podporou najmodernejších technológií, navštívte náš e-shop a objavte svet elektroniky, ktorý zmení váš každodenný život.

 

Text: Aďka Šipošová

Foto: Freepik