Zavrieť ikona
Xiaomi Mi Note 10: Telefón so 108 Mpx fotoaparátom

Xiaomi Mi Note 10: Telefón so 108 Mpx fotoaparátom

Nakoľko trh s telefónmi je čoraz bohatší, je úplne bežné, že pre obyčajného smrteľníka sú niektoré názvy telefónov len veľkou neznámou. Trochu komplikovanejšie je to pri značke Xiaomi. Napríklad modelov zo série Mi 9 je až 6 a to Mi 9, Mi 9 SE, Mi 9 Lite, Mi 9 Pro, Mi 9T a Mi 9T Pro. A trošku zložitejšie je to aj pri modeli, ktorý si v našom blogu zoberieme pod lupu. Predstavený bol 5. novembra v Číne pod názvom Xiaomi Mi CC9 Pro. Na náš trh sa jeho verzia dostala pod zmeneným názvom Xiaomi Mi Note 10. Hodnotenia na stránke DxOmark z neho spravili aktuálneho kráľa vo fotení kvalitných fotiek. Jeho fotoaparát môžeme prirovnať k tohtoročnej vlajkovej lodi Huawei Mate 30 Pro. Svojím hodnotením fotoaparátu prekonal aj tohtoročné hity ako Samsung Galaxy S10, Note 10+ alebo Huawei P30 Pro. Preto je Mi Note 10 ako veľmi dobrá alternatíva a hlavne za bezkonkurenčne nižšiu cenu oproti iným vlajkovým lodiam tohto roku.

Zaujímavý dizajn so zakriveným displejom

Pri tomto telefóne sme sa dočkali kvalitného dizajnu v prémiovej kvalite. Prekvapí nás žiarivý 6,47” AMOLED Full HD+ displej, ktorý je po okrajoch mierne zakrivený. Tým poskytuje naozaj komfortné pozeranie videí, surfovanie na internete a dostatočne veľký displej poteší aj hráčov hier. Jeho ochranu zabezpečuje po oboch stranách odolné sklo Gorilla glass 5 a kostra telefónu je navrhnutá z hliníka, čím má telefón nižšiu hmotnosť a nestráca ani na pevnosti. V displeji je umiestnená vylepšená čítačka odtlačkov prstov, ktorá je o 88% tenšia než predchádzajúca. Rovnako bezpečný prístup do telefónu umožní aj senzor rozpoznania tváre.

108 Mpx ISOCELL objektív od Samsungu

Prejdime ale k tomu najpodstatnejšiemu, vďaka čomu je tento telefón aktuálna foto špička na trhu. Na zadnej strane nájdeme až 5 objektívov v zložení 108 Mpx Samsung ISOCELL Bright fotoaparát (po prvýkrát predstavený v modeli Mi MIX Alpha), 20 Mpx snímač SONY so zorným uhlom 117 stupňov, 12 Mpx portrétový snímač a 5 Mpx telephoto snímač s 10x hybridným zoom-om a 2Mpx macro objektív na zachytenie detailov. V teste kvality fotiek na DxOmark získal Mi Note 10 iba o dva body menej ako Huawei Mate 30 Pro, ktorý získal 132 bodov. Avšak najvyšší počet bodov, aký kedy nejaký telefón dosiahol, získal Mi Note 10 práve za video. 102 bodov z neho robí kráľa v najkvalitnejších videách nasnímaných telefónom. Huawei Mate 30 Pro si odniesol “len” rovných 100 bodov. Stále nestačí? Na prednej strane telefónu je v displeji vo výreze v tvare kvapky (tear drop) umiestnený 32 Mpx fotoaparát. Predná ale hlavne zadná kamera robí z tohto telefónu ideálny telefón pre obľúbencov fotiek, youtuberov ale rovnako poteší aj vášnivého cestovateľa, nakoľko mu telefón ušetrí miesto v batožine, ktoré by inak zapratal veľký fotoaparát.

Ďalšie špecifikácie Xiaomi Mi Note 10

Musíme uznať, že v spoločnosti sa s dizajnom popasovali naozaj slušne a rovnako tak aj s výbavou, ktorú umiestnili dovnútra. Nájdeme tu vylepšený 8-jadrový procesor Qualcomm Snapdragon 730G, ktorý ocenia aj vďaka grafike Adreno 618 fanúšikovia hier. V telefóne je umiestnená aj 6 GB RAM a miesto na dokumenty zabezpečuje 128 GB úložného priestoru. Android 9 Pie s najnovšou nadstavbou MIUI 11 patrí taktiež medzi príjemne prekvapenia. Mi Note 10 vyniká nielen v kvalitných a extrémne detailných záberoch ale za zmienku stojí aj obrovská kapacita batérie, ktorá sa vyšplhala až na 5260 mAh. Podpora 30 W rýchlonabíjania je samozrejmosťou a rovnako tak aj USB-C nabíjací konektor. Spoločnosť Xiaomi poteší každého svojho zákazníka a to tým, že do balenia pribalili rýchlonabíjačku, s ktorou sa telefón na 100% nabije za 65 min. 3,5 mm jack na slúchadlá nájdeme na spodnej strane telefónu a o jednoduché a pohodlné platby sa postará technológia NFC

Smartfón Xiaomi Mi Note 10 spravil naozajstný pokrok v technickom priemysle nakoľko u konkurenčných značiek zatiaľ nemá svojho protivníka, ktorý by sa mohol pýšiť 108Mpx fotoaparátom

Najlepšie je vyskúšať jeho bezkonkurenčný foťák na vlastnej koži. V e-shope Mobilonline nájdete tento obdivuhodný kúsok v dvoch farebných prevedeniach a to v bielej a v čiernej farbe.

 

Zdroj foto: www.mi.com