Zavrieť ikona
Telefóny z výkupu: Čím sa líšia od nových telefónov a čo znamenajú triedy A, B, C?

Telefóny z výkupu: Čím sa líšia od nových telefónov a čo znamenajú triedy A, B, C, D?

Vykúpený telefón, alebo telefón z výkupu, je mobil, ktorý sme odkúpili od iného zákazníka. Odkúpenie prebieha buď priamo v predajni Mobilonline alebo prostredníctvom kuriéra zaslaného k zákazníkovi domov. Viac o výkupe zariadení sa dočítate na stránke Výkup nových a použitých telefónov.

Odkúpené zariadenia môžu byť úplne nové (zákazník dostal k paušálu od operátora mobil a rovno nám ho doniesol predať) alebo kratšiu, či dlhšiu dobu používané. Ak zariadenie nebolo nikdy použité, zaradíme ho do kategórie "NOVÉ Z VÝKUPU". Takýto telefón sa takmer v ničom nelíši od bežných nových telefónov a rovnako naň poskytujeme 24 mesačnú záruku. Ak už zariadenie bolo použité, poriadne ho prekontrolujeme, vyčistíme a zaradíme ho do kategórie "POUŽITÉ Z VÝKUPU". Na základe vizuálneho a technického stavu, v ktorom sa nachádza, mu priradíme triedu A, B, C alebo D. Čo presne jednotlivé triedy znamenajú sa dočítate nižšie.

 

Označenie telefónu NOVÝ Z VÝKUPU znamená, že mobil je úplne nový a nebol nikdy použitý. Krabica bola otvorená len z dôvodu našej kontroly. Na telefóne sa nachádzajú ochranné fólie z výroby, je v originálnej krabici, s kompletným, originálnym a nepoužitým príslušenstvom. Na nový telefón z výkupu dostanete záruku 24 mesiacov.

 

Použitý telefón v triede A (AKO NOVÝ)  je kompletne testovaný a nie je blokovaný na žiadnu sieť. Používaný bol len veľmi málo a veľmi šetrne. Takýto mobil vyzerá ako nový a je vo výbornom technickom stave, čo znamená, že všetky jeho funkcie pracujú na 100%. Len veľmi zriedka sa na jeho kryte alebo rámiku objaví miniatúrny a ťažko viditeľný škrabanček. Pokiaľ sme telefón odkúpili s plne funkčným príslušenstvom (adaptér, nabíjací kábel a pod.), dodávame ho s ním v balení. V prípade, že príslušenstvo nie je v poriadku, nahrádzame ho na naše náklady novým. Slúchadlá v balení použitých telefónov nenájdete. Z hygienických dôvodov ich likvidujeme. Na telefón z triedy A dostanete záruku 12 mesiacov.

 

Smartfón v triede B (VEĽMI DOBRÝ) je kompletne testovaný a nie je blokovaný na žiadnu sieť. Nachádza sa v dobrom technickom stave, ale s viditeľnými jemnými známkami bežného používania. Na displeji, kryte a rámiku sú viditeľné drobné škrabančeky, ktoré poľahky skryje ochranné sklo a kryt. Pokiaľ sme telefón odkúpili s plne funkčným príslušenstvom (adaptér, nabíjací kábel a pod.), dodávame ho s ním v balení. V prípade, že príslušenstvo nie je v poriadku, nahrádzame ho na naše náklady novým. Slúchadlá v balení použitých telefónov nenájdete. Z hygienických dôvodov ich likvidujeme. Na telefóny v triede B poskytujeme záruku 12 mesiacov.

 

Telefón v triede C (DOBRÝ) je kompletne testovaný a nie je blokovaný na žiadnu sieť. Nachádza v dobrom technickom stave, s výraznejšími známkami používania. Na displeji aj tele telefónu sú jasne viditeľné a hmatateľné škrabance alebo ryhy. Pokiaľ sme telefón odkúpili s plne funkčným príslušenstvom (adaptér, nabíjací kábel a pod.), dodávame ho s ním v balení. V prípade, že príslušenstvo nie je v poriadku, nahrádzame ho na naše náklady novým. Slúchadlá v balení použitých telefónov nenájdete. Z hygienických dôvodov ich likvidujeme. Na telefóny v triede C poskytujeme záruku 12 mesiacov.

 

Telefón v triede D (PRIATEĽNÝ) je kompletne testovaný a nie je blokovaný na žiadnu sieť. Nachádza sa v dobrom technickom stave, vhodnom na používanie, avšak s výraznými známkami používania. Na displeji aj kryte telefónu sú hlboké škrabance a preliačiny. Pokiaľ sme telefón odkúpili s plne funkčným príslušenstvom (adaptér, nabíjací kábel a pod.), dodávame ho s ním v balení. V prípade, že príslušenstvo nie je v poriadku, nahrádzame ho na naše náklady novým. Slúchadlá v balení použitých telefónov nenájdete. Z hygienických dôvodov ich likvidujeme. Na telefóny v triede D poskytujeme záruku 12 mesiacov.

Poznámka: Na zariadenia z výkupu nie je možné uplatniť odpočet DPH - osobitný režim DPH, podľa § zákona č. 222/2004 Z.z (0% DPH).

Ideálnym riešením pri výbere použitého telefónu z tried A, B, C alebo D je prezrieť si ho v predajni, aby ste videli, v akom vizuálnom stave sa nachádza. Ak uprednostňujete nákup cez internet a chcete ušetriť, ale nechcete kupovať "mačku vo vreci", uprednostnite výber telefónu z kategórie "Nové z výkupu". Garantujeme Vám, že rozdiel oproti bežnému novému mobilu nenájdete.

 

Čo sa deje s telefónom po jeho odkúpení?

Každý nami vykúpený telefón prechádza detailnou kontrolou originality a funkčnosti v servisnom stredisku, aby ste mali istotu, že kupujete 100% funkčný originál. Pred zabalením je telefón dôkladne vyčistený, aby na ňom po predchádzajúcom majiteľovi nezostala ani stopa. 

 

Šetrite peňaženku 

Ak vám nevadia drobné kozmetické chybičky a chcete pri kúpe výrazne ušetriť, smartfóny z triedy A, B, C alebo D sú pre vás ideálnou voľbou. A ak si k nim dokúpite pekný elegantný kryt a vhodné ochranné sklo, škrabančeky si aj tak nikto nevšimne. Vyberte si z poriadne širokej ponuky príslušenstva v našich predajniach alebo v e-shope Mobilonline.sk.

 

Prečo si vybrať telefón z výkupu u nás? 

  • Kúpou zariadenia "z druhej ruky" šetríte prírodu
  • Máme najnižšie ceny vykúpených telefónov na Slovensku
  • Produkty prešli dôkladnou technickou kontrolou
  • Všetky produkty boli profesionálne vydezinfikované
  • Na zariadenia poskytujeme 12 alebo 24 mesačnú záruku