Zavrieť ikona
youtube icontiktok iconfacebook iconinstagram icon
Obľúbené produktyObľúbené ikona
Porovnávanie produktovPorovnanie ikona
Samsung Galaxy A70 a Galaxy A80

Porovnanie telefónov Samsung Galaxy A70 a A80

Po predchádzajúcom článku Porovnanie telefónov Galaxy A20e, A40 a A50 sa dostávame k posledným a najzaujímavejším modelom rady A, a to Galaxy A70 a Galaxy A80. Tieto smartfóny ponúkajú hneď niekoľko výborných funkcií, ktorými vás zaručene oslovia. Keďže oba modely majú pomerne veľké rozmery, sú určené predovšetkým pre používateľov cielene vyhľadávajúcich telefóny s väčšou uhlopriečkou. 

Samsung Galaxy A70 - porovnanie telefonov

Smartfón Galaxy A70

Smartfón Galaxy A70 je určený pre náročnejších používateľov, ktorí si chcú užiť videá a hry na čo najväčšej obrazovke. Super AMOLED displeji s uhlopriečkou až 6.7 palcov a rozlíšením 1080 x 2400 px je priam stvorený pre mediálnu zábavu. Výrezom v tvare kvapky (Infinity-U) pre predný 32 Mpx fotoaparát (clona f/2.0) a zabudovanou optickou čítačkou odtlačkov prstov navyše Samsung docielil absolútnu minimalizáciu rámčekov nad a pod displejom. 

Zadný fotoaparát ponúka trojicu snímačov - hlavný 32 Mpx snímač (clona f/1.7), 8 Mpx ultraširokouhlý snímač (clona f/2.2) a 5 Mpx pomocný fotoaparát (clona f/2.2),  určený pre portrétové fotografie. Smartfón je poháňaný výkonným procesorom Qualcomm Snapdragon 675, ktorému asistuje 6 GB operačná pamäť RAM. V telefóne nájdeme masívnu 4 500 mAh batériu, ktorú je možné nabiť pomocou USB-C rýchlonabíjačky s výkonom až 25W. Internú 128 GB pamäť je možné rozšíriť o microSD pamäťovú kartu až do veľkosti 512 GB. 

Ako ďalšie funkcie môžeme spomenúť podporu NFC pre bezkontaktné platby, podporu hlasového asistenta Bixby, či podporu Animoji. 

Smartfón Galaxy A70 beží na operačnom systéme Android 9.0 Pie s nadstavbou One UI a je dostupný v čiernej a modrej farbe. 

Samsung Galaxy A80 porovnanie telefonov

Smartfón Galaxy A80

Rozhodne najzaujímavejším smartfónom z celej série Galaxy A je model Galaxy A80, ktorý sa pýši takmer bezrámikovým 6.7 palcovým Super AMOLED displejom bez výrezu a bez predného fotoaparátu. Ide totižto o vôbec prvý smartfón od Samsungu, ktorý ponúka jedinečný rotujúci trojitý fotoaparát s hlavným 48 Mpx  snímačom (clona f/2.0), 8 Mpx ultraširokouhlým snímačom a pokročilou TOF 3D kamerou, určenou pre portrétové fotografie. 

Pre selfie zábery funguje otočno-výsuvný systém, pri ktorom sa zadná strana telefónu vysunie a fotoaparát sa automaticky otočí dopredu. Výsledkom sú fotografie v rovnakej kvalite, či už snímate prednou alebo zadnou časťou smartfónu. Na prednej strane tak nájdeme len optickú čítačku odtlačkov prstov, zabudovanú pod displejom. 

Smartfónu nechýbajú výborné špecifikácie ako procesor Qualcomm Snapdragon 730, 8 GB operačná pamäť RAM, či veľkorysé 128 GB interné úložisko (bez podpory microSD kariet). Batériu s kapacitou 3 700 mAh je možné nabiť pomocou USB-C rýchlonabíjačky až do výkonu 25W. 

Smartfón Galaxy A80 beží na operačnom systéme Android 9.0 Pie s nadstavbou One UI a je dostupný v čiernej farbe.

 

Viac noviniek zo sveta mobilných telefónov nájdete na www.mobilonline.sk.

 

Zdroj foto | SAMSUNG