Zavrieť ikona
youtube icontiktok iconfacebook iconinstagram icon
Obľúbené produktyObľúbené ikona
Porovnávanie produktovPorovnanie ikona
Samsung Galaxy A20e

Porovnanie telefónov Samsung Galaxy A20e, A40 a A50

Okrem vlajkových lodí rady S a Note, Samsung tento rok ponúka aj nižšiu radu Galaxy A, ktorá by už mala nahradiť minuloročné najlacnejšie modely rady Galaxy J. Samsung rovnako vynechal aj rovnaké pomenovanie, napríklad Galaxy A5 (2016 alebo 2017), pri ktorých sa model odlišoval len podľa roku uvedenia na trh. Nové modely rady Galaxy A10A80 sa výraznou mierou odlišujú hlavne podľa uhlopriečky, funkcií a uvádzacej ceny. Galaxy A10 predstavuje najlacnejší model a bude patriť do nižšej triedy a Galaxy A80 ako najdrahší model z tejto rady, bude patriť do vyššej strednej triedy. Je nutné spomenúť, že nie všetky modely sú určené pre náš trh (napríklad Galaxy A10, A20, A30 a A60 budú pravdepodobne určené pre iné trhy). V tomto článku si rozoberieme hlavne rozdiely modelov, ktoré sa oficiálne predávajú u nás. 

Samsung Galaxy A20e

Samsung Galaxy A20e 

Tento model je najlacnejšou dostupnou verziou pre náš trh. Ponúka 5.8 palcový PLS TFT displej (720 x 1560 px) s minimálnymi rámčekmi nad a pod displejom, pričom v hornej časti sa nachádza len výrez v tvare kvapky (tear notch) pre predný 8 Mpx fotoaparát. Na zadnej časti smartfónu nájdeme mechanickú čítačku odtlačkov prstov a duálny 13 Mpx hlavný fotoaparát s 5 Mpx sekundárnym širokouhlým fotoaparátom. Tento model je poháňaný procesorom Exynos 7884, 3 GB operačnou pamäťou RAM a operačným systémom Android 9.0 s novou nadstavbou One UI. Internú pamäť 32 GB je možné rozšíriť o pamäťovú kartu až do 512 GB. Batériu s 3 000 mAh kapacitou môžete nabiť pomocou microUSB nabíjačky s podporou rýchleho nabíjania. Konštrukcia telefónu je kompletne zhotovená z plastu. Samsung Galaxy A20e je dostupný v čiernej farbe na www.mobilonline.sk.
 
Pre zaujímavosť: Existuje aj model Galaxy A20 (bez e-čka), ktorý sa líši hlavne vo veľkosti displeja, konkrétne ponúka uhlopriečku až 6.4-palcov, a je určený len pre ázijský trh.

Samsung Galaxy A40

Samsung Galaxy A50 a A40

Tieto dva modely by sme vzhľadom na veľkosť mohli prirovnať k modelom Galaxy S10 a S10+. Model Galaxy A40 je teda určený pre ľudí, ktorí hľadajú skôr “kompaktnejší” smartfón s 5.9 palcovým displejom a model Galaxy A50 pre ľudí, ktorí chcú, resp. sú zvyknutí na väčšie smartfóny s uhlopriečkou 6.4 palca. Oba modely ponúkajú Super AMOLED displej (rozlíšenie 1080 x 2340 px) s minimálnymi rámčekmi nad a pod displejom a výrezom pre predný 25 Mpx fotoaparát.  

Samsung Galaxy A40 je vybavený o niečo slabšími špecifikáciami oproti Galaxy A50. Ponúka zadný duálny 16 Mpx hlavný fotoaparát a sekundárny 5 Mpx širokouhlý fotoaparát. Na zadnej strane nájdeme mechanickú čítačku odtlačkov prstov. Je poháňaný procesorom Exynos 7885, 4GB operačnou pamäťou RAM a Androidom 9.0 s nadstavbou One UI. Batériu 3 100 mAh je možné nabiť pomocou USB-C nabíjačky s podporou rýchleho nabíjania. Internú pamäť 64 GB je možné rozšíriť o microSD kartu do 512 GB.

Samsung Galaxy A50

Samsung Galaxy A50 ponúka až trojicu fotoaparátov na zadnej strane a to hlavný 25 Mpx fotoaparát, 8 Mpx širokouhlý fotoaparát a pomocný 5 Mpx fotoaparát, určený pre snímanie portrétových fotografií (bokeh efekt). Čítačka odtlačkov prstov je tentokrát optická a nájdeme ju na prednej strane pod displejom. Medzi ďalšími špecifikáciami môžeme spomenúť o niečo výkonnejší procesor Exynos 9610, 4GB operačnej pamäte RAM a operačný systém Android 9.0 s nadstavbou One UI. Batériu s kapacitou až 4 000 mAh je rovnako možné nabiť pomocou USB-C nabíjačky s podporou rýchleho nabíjania. Internú pamäť 128 GB si môžete pohodlne rozšíriť s microSD kartou až na príjemných 512 GB.

Konštrukcia oboch modelov je zhotovená zo špeciálneho plastu - zadná strana veľmi pripomína sklo, s ktorým sa môžeme stretnúť u väčšiny vlajkových lodí a ktoré Samsung nazýva 3D Glasstic back. Oba modely si môžete zaobstarať v troch farebných variantách, v bielej, modrej alebo čiernej farbe. 
 

Viac noviniek zo sveta mobilných telefónov nájdete na www.mobilonline.sk.

 

Zdroj foto | SAMSUNG