Zavrieť ikona
Veľké porovnanie autokamier Lamax a TrueCam

Veľké porovnanie autokamier Lamax a TrueCam

Vedeli ste, že na slovenských cestách dôjde k autonehode približne každé 3 minúty?

Aj keď vy jazdíte podľa pravidiel, ostatní nemusia. S kvalitnou autokamerou však budú všetci vandali a cestní piráti nahraní, nech vyvedú čokoľvek. A vy získate dostatočný dôkazový materiál pre políciu a poisťovňu.

 

Autokamera (alebo tiež čierna skrinka do auta)

  • stráži vaše odparkované auto pred vandalmi
  • poskytuje dôkazný materiál o správaní vodičov na cestách
  • dôkladne zaznamená dopravnú nehodu alebo priestupok
  • v prípade spornej situácie alebo krivého obvinenia poskytne dôkaz o vašej nevine a ochráni vás pred pokutou
  • prostredníctvom GPS modulu umožňuje analyzovať efektivitu vašej jazdy

Porovnanie kamier do auta TrueCam a Lamax

 

Autokamera LAMAX C4

Čierna skrinka do auta Lamax C4 vyniká reálnym Full HD záznamom s rýchlosťou zápisu 30 snímok za sekundu (fps), čo v preklade znamená, že nahrané video bude mať plynulý a detailný obraz. Objektív s vyššou svetelnosťou pojme viac svetla z okolitého prostredia a poskytne tak dostatočne kvalitné zábery aj pri zhoršenej viditeľnosti počas dažďa alebo v noci.

Inštalácia a ovládanie kamery sú skutočne jednoduché. Lamax C4 stačí zacvaknúť do priloženého držiaku a káblom pripojiť do napájania. Predinštalovaný slovenský jazyk a veľké tlačidlá sa postarajú o skutočne pohodlné ovládanie. Ak sa pri šoférovaní nechcete nechať rozptyľovať, jediným stlačením stredového tlačidla vypnete veľký 2.4-palcový displej a kamera bude i naďalej zaznamenávať Vašu jazdu.

Lamax C4 štandardne nahráva v časových sekvenciách, ktoré sa po zaplnení pamäťovej karty začnú automaticky premazávať od najstarších záznamov. Čo je však neštandardné, dĺžku jednotlivých sekvencií si môžete ľubovoľne zvoliť sami. A rovnako tak i kvalitu videa. Zvolením vyššej kompresie záznamov sa síce zníži ich kvalita, na druhej strane vám však umožní nahrať až 8 hodín videa na jedinú 32GB pamäťovú kartu.

Vo výbave nechýba G-senzor, ktorý patrí medzi najdôležitejšie funkcie autokamier. Počas jazdy zaznamenáva smer a v prípade nárazu uzamkne aktuálny záznam, takže ho následne nie je možné z pamäťovej karty premazať ani vymazať.

Ďalšou užitočnou funkciou, ktorú využijú najmä majitelia drahších áut, je Detekcia pohybu. V prípade akéhokoľvek pohybu v zábere kamery sa automaticky spustí nahrávanie a zároveň sa uzamkne záznam. Získate tak výborný dôkaz pre poisťovňu a políciu, ak vám v nestráženej chvíli poničili auto vandali alebo vám doň nešťastnou náhodou niekto nacúval. Pre aktivovanie tejto funkcie je potrebné nechať kameru v napájaní aj po odchode z auta.

 

Obsah balenia: Kamera LAMAX C4, napájací kábel, USB kábel, držiak do auta, manuál

Zistite aktuálnu cenu autokamery Lamax C4.

Autokamera Lamax C4

 

Autokamera LAMAX C3

Ak hľadáte lacnejšiu variantu kvalitnej autokamery, siahnite po Lamax C3. Spája všetky dôležité funkcie s nízkou cenou, pričom stále dokáže poskytnúť kvalitné video záznamy potrebné pre identifikáciu vinníka cestnej udalosti alebo vyriešenie sporných situácií.

Aby bolo možné stlačiť cenu autokamery na čo najnižšiu úroveň a zároveň zachovať vo výbave všetky obľúbené funkcie, na niečom musel Lamax ušetriť. Preto model C3 nahráva v interpolovanom Full HD rozlíšení, čo znamená, že obraz softvérovo “dokresľuje”. Záznam je však skoro rovnako detailný, akoby nahrávala v reálnom Full HD a na prvý pohľad rozdiel ani nezbadáte.

Okrem tejto maličkosti vás už kamera môže len potešiť. Je vybavená veľkým 2.4-palcovým HD displejom, ktorý je možné ovládať jedným tlačidlom a rovnako ako vyšší model Lamax C4 podporuje i funkciu vypnutia obrazovky počas šoférovania. Menu je samozrejme v slovenskom jazyku.

Záznam sa nahráva v cyklických slučkách a po zaplnení pamäťovej karty sa automaticky premazávajú najstaršie záznamy. Ak si niektoré video chcete ponechať, stačí ho uzamknúť. Kamera inak podporuje pamäťové karty typu micro SDHC až do veľkosti 32GB, takže pokiaľ denne nenajazdíte stovky kilometrov, pamäť by vám mala bez problémov vystačiť na pár dní až týždňov.

Užitočnou funkciou, ktorou sa môže pochváliť len málo kamier v tejto cenovej kategórii, je Parkovací mód. Ten umožňuje kameru prepnúť do úsporného režimu, ktorá tak vďaka stmavnenému displeju a vstavanej batérii vydrží až 24 hodín bez potreby napájania. V kombinácii s G-Senzorom a funkciou Detekcie pohybu výborne postráži odparkované auto počas vašej neprítomnosti.

Ďalšou zaujímavou funkciou je Sériová fotografia. Jediným stlačením vytvoríte až 5 fotografií dokumentujúcich pohyb objektu. Systém automatického vypnutia sa zas postará o to, aby sa v prípade dlhšej nečinnosti kamera vypla sama.

 

Obsah balenia: Kamera LAMAX C3, napájací kábel, USB kábel, držiak do auta s prísavkou, nalepovací držiak na kameru s 3M samolepkou, manuál

Zistite aktuálnu cenu autokamery Lamax C3.

Autokamera Lamax C3

 

Autokamera LAMAX C7

Prémiový model autokamery Lamax C7 prináša nádherný obraz vo Full HD rozlíšení s neuveriteľne ostrými a detailnými zábermi, vďaka čomu jednoducho rozpoznáte tvár vinníka alebo ŠPZ vozidla.

Novinkou je časozberné nahrávanie, ktoré umožňuje nahrávať dianie okolo vozidla počas vašej neprítomnosti v zrýchlenom móde (1 snímok / sekunda) a zároveň využiť kapacitu pamäťovej karty až 30 násobne. Funkcia sa skvele dopĺňa s Parkovacím režimom a Detekciou pohybu, ktoré rovnako nájdete vo výbave tejto výnimočnej autokamery.

Funkcia WDR (Wide Dynamic Range) vyvažuje nerovnováhu v kontraste snímkov s veľkými svetelnými rozdielmi (silné svetlo a tieň) a výrazne zvyšuje kvalitu výsledného záznamu. Hoci nočné nahrávanie je skutočným strašiakom všetkých autokamier, Lamax C7 si hravo poradí aj s ním. Vďaka pomocnej optike so skvelou svetelnosťou a LED podsvieteniu dokáže pojať dostatok svetla z okolia a nahrávať detailné snímky aj v zhoršených svetelných podmienkach alebo v noci.

 

Obsah balenia: Kamera LAMAX C7, napájací kábel, USB kábel, držiak do auta, manuál

Zistite aktuálnu cenu autokamery Lamax C7.
 

Autokamera Lamax C7

 

Autokamera TrueCam A6 

Skúsení šoféri vedia, že nebezpečenstvo nečíha len pred autom, ale často prichádza zozadu.

Čierna skrinka TrueCam A6 myslí na obe možnosti a preto je vybavená hneď dvomi kamerami - predná kamera sníma štandardne situáciu pred autom, zadná poskytuje prehľad o dianí za ním. A čo je najlepšie, všetko premieta v reálnom čase na displej, takže výborne poslúži aj ako parkovací asistent. Okrem toho, že nahráva “len” v HD kvalite a je vybavená infra prísvitom, sa zadná kamera takmer v ničom nelíši od tej prednej. Snímaný obraz ukladá v časových sekvenciách, ktoré v prípade nehody alebo nárazu napevno uzamkne pred vymazaním.

Nikdy nebolo ľahšie rozoznať ŠPZ predbiehajúceho auta alebo tvár vandala a to dokonca aj v silnom protisvetle alebo v noci. Predná kamera, ktorú možno použiť aj samostatne, natáča vo Full HD rozlíšení a výsledné zábery sú natoľko kvalitné, že na nich poľahky rozoznáte dopravné značky alebo texty. Funkcia WDR (Wide Dynamic Range) sa postará o čisté snímky plné detailov, v prípade nahrávania v prostredí s veľkými svetelnými kontrastami (svetlo a tieň).  

Vo výbave nechýba zrýchlené timelapse nahrávanie (časozberné video) s nižším počtom snímok za sekundu, vďaka ktorému bude výsledný záznam kratší, zaberie menej miesta na pamäťovej karte a svoje využitie si nájde najmä pri nahrávaní v nočnom režime.

Funkcia Parkovacieho módu v kombinácii so vstavanou batériou umožňujú, aby kamera ostala aktívna až 24 hodín bez potreby nabíjania v čase, keď je auto odparkované a nestrážené. Funkcia Detekcie pohybu automaticky aktivuje nahrávanie v okamihu, keď kamera vo svojom zornom uhli zaznamená pohyb. Akonáhle pohyb ustane, nahrávanie sa opäť samé vypne.

 

Obsah balenia: Predná kamera TrueCam A6, zadná kamera TrueCam A6, nástavec A6, prepojovací kábel, autonabíjačka, USB kábel, 2x prísavný držiak na sklo, nalepovací 3M držiak, ochranný obal, manuál

Zistite aktuálnu cenu autokamery TrueCam A6.

Autokamera TrueCam A6

 

Autokamera TrueCam A7s

Stvorená pre ozajstných milovníkov šoférovania! O tom, že TrueCam A7s je špičkou medzi autokamerami, svedčí získanie hneď dvoch ocenení - Heureka produkt roku 2017 (podľa recenzií používateľov) a Computer Bild 12/2018 (na základe testovania a porovnávania 8 kamier). A nejde pritom len o kvalitnú výbavu. Výrobcovia pri vývoji kamery zašli ešte ďalej a vybavili ju GPS modulom s detekciou rýchlostných radarov a voliteľným nastavením vtipných komentárov českého herca Karla Zima. Dlhé hodiny v aute sa tak v okamihu zmenia na okamihy plné zábavy a smiechu.

Funkcia Tachometer zobrazí na displeji aktuálnu rýchlosť a smer jazdy, blížiaci sa rýchlostný radar s rýchlostným limitom, vzdialenosť od neho a v prípade prekročenia rýchlosti aj varovanie. Vstavaný GPS modul umožňuje pridávať jazde ďalšie detaily, napríklad zaznamenávať trasu alebo rýchlosť jazdy. Funkcia Detekcie rýchlostných radarov vás vopred upozorní na blížiace sa stacionárne a úsekové radary a ďalšie úseky cesty, na ktorých je potrebné dbať na zvýšenú pozornosť.

Či je deň alebo noc, prší alebo svieti oslepujúce slnko, autokamera TrueCam A7s nahráva v ultra vysokom rozlíšení (2304x1296, 45fps alebo 2560x1080, 30fps), s maximálnym dôrazom na detaily, umožňujúcom poľahky rozoznať detaily tváre alebo ŠPZ auta.

Jazdu zaznamenáva v časových slučkách, ktoré sa po zaplnení pamäťovej karty automaticky premažú novými záznamami. Dôležité nahrávky a fotografie si pred automatickým odstránením ochránite uzamknutím. Videá je dokonca možné uzamknúť už pri natáčaní.

S niekoľkými prémiovými asistenčnými systémami bude cestovanie naozaj bezpečné. Upozornia vás pri opustení jazdného pruhu, nedodržaní bezpečnostnej vzdialenosti, či rozbehnutia sa auta pred vami na semafóre. Zabudovaný G-Senzor dokáže zaznamenávať smer vašej jazdy v trojrozmernom priestore. Zozbierané údaje si následne môžete zobraziť v aplikácii a analyzovať tak svoju jazdu. Pokiaľ počas nej došlo k nehode, v grafe budete presne vidieť, odkiaľ náraz prišiel.

TrueCam A7s nechráni vaše auto len počas jazdy, ale aj za vašej neprítomnosti alebo v noci. Vďaka Detekcii pohybu okamžite spustí nahrávanie, pokiaľ zaznamená pohyb v blízkosti vášho auta a poskytne tak detailný dôkaz poisťovni aj polícii.

 

Obsah balenia: Kamera TrueCam A7s, GPS modul s detekciou radarov, 1x prísavný držiak, nástavec A7s, nalepovací 3M držiak, HDMI kábel, USB kábel, autonabíjačka, softwarová aplikácia, ochranný obal, manuál.

Zistite aktuálnu cenu autokamery TrueCam A7s.

Autokamera TrueCam A7s

 

 

Porovnanie autokamier TrueCam A6 a A7s

 

 

  Autokamera Lamax C3 Autokamera Lamax C4 Autokamera Lamax C7 Autokamera Lamax C9 Autokamera TrueCam A4 Autokamera TrueCam A5s Autokamera TrueCam A5 Pro Autokamera TrueCam A6 Autokamera TrueCam A7s
  Lamax C3 Lamax C4 Lamax C7 Lamax C9 TrueCam A4 TrueCam A5s TrueCam A5 Pro TrueCam A6 TrueCam A7s
Displej 2,4" 2,4" 2,4" 2,7" 2,7" 2,7" 2,7" 2,7" 2,7" LCD
Uhol záberu 140° 140° 150° 150° 130° 130° 130° 130° 130°
Vypnutie displeja áno áno áno áno áno áno áno áno áno
Ovládanie 1 tlačidlom áno áno áno áno áno áno áno nie nie
Rozlíšenie fotografie 12 Mpx 12 Mpx 12 Mpx 12 Mpx 5 Mpx 3.7 Mpx 12 Mpx 12 Mpx 13 Mpx
Rozlíšenie videa 1920x1080,30fps
1280x720,30fps
1920x1080,30fps
1280x720, 30fps
1920x1080,30fps
1280x720, 60fps
2560×1080,30fps
2304×1296,30fps
1920×1080,30fps
1280×720,60fps
1280×720,30fps
1920×1080,30fps
1280×720,30fps
1920×1080,30fps
1280×720, 30fps
1920×1080,30fps
1280×720, 30fps
1920x1080,30fps
1440x1080,30fps
1280x720,30fps
zadná HD 720p
2560x1080,30fps
2304x1296,30fps
1920x1080,45fps
1920x1080,30fps
1280x720,60fps
Formát videa AVI AVI AVI MP4 MOV MOV MOV MOV MOV
Časozberné video nie nie áno nie nie nie áno áno áno
Cyklické nahrávanie áno áno áno áno áno áno áno áno áno
WDR nie nie áno áno áno nie nie áno áno
LED prisvietenie áno áno áno nie nie áno áno áno áno
G-Senzor áno áno áno áno áno áno áno áno áno
LDWS nie nie nie áno nie nie áno nie áno
Detekcia pohybu áno áno áno áno áno áno áno áno áno
Parkovací mód áno nie áno nie nie nie áno áno nie
GPS nie nie nie áno nie áno áno nie áno
Detekcia rýchlostných radarov nie nie nie áno nie áno áno nie áno
Wi-Fi nie nie nie nie nie nie áno nie nie
Mikrofón áno áno áno áno áno áno áno áno áno
Vstavaná batéria áno nie áno áno áno áno áno áno áno
Slovenské/české menu áno áno áno áno áno áno áno áno áno
Podpora pamäťových kariet micro SDHC
do 32GB
micro SDHC
do 32GB
micro SDHC
do 32GB
Micro SD Class 10
do 64 GB
micro SDHC
do 32GB
micro SDHC
do 32GB
micro SDHC
do 32GB
micro SDHC
do 32GB
micro SDHC
do 32GB
Cena 39,90 € 49,90 € 74,99 € 179,99 € 79,99 € 99,99 € 134,99 € 118,99 € 118,99 €

 

Viac kvalitných autokamier nájdete v predajniach a e-shope Mobilonline.