Zavrieť ikona
youtube icontiktok iconfacebook iconinstagram icon
Obľúbené produktyObľúbené ikona
Porovnávanie produktovPorovnanie ikona
Ochranné sklo na telefón nie je zbytočnosť: Týchto 7 výhod vám môže priniesť

Ochranné sklo na telefón nie je zbytočnosť: Týchto 7 výhod vám môže priniesť

Kým kedysi boli mobilné telefóny o čosi odolnejšie a tie tlačidlové vám mohli aj opakovane spadnúť na zem, v súčasnosti je to trochu inak. Displej smartfónov patrí k najzraniteľnejším častiam celého zariadenia a jeho výmena môže byť pomerne nákladná. Preto je dobré investovať do ochranného skla na telefón, ktoré môže ochrániť váš mobil pred poškodením. Viete, aké výhody vám jeho používanie prinesie? 

Ochrana displeja pred prasknutím a poškriabaním 

Displej je najcitlivejšou časťou smartfónu a môže sa ľahko poškodiť. Stačí neopatrné používanie alebo náhodný pád a veľká škoda je na svete. Ochranné sklo poskytuje dodatočnú vrstvu ochrany, ktorá zabraňuje prasknutiu alebo poškriabaniu displeja. Je tvrdšie a odolnejšie ako bežné plastové fólie a dokáže absorbovať nárazy, čím minimalizuje riziko trvalých poškodení vášho smartfónu.

Zachovanie pôvodnej kvality displeja

Ochranné sklo na mobil je navrhnuté tak, aby bolo prakticky neviditeľné a neovplyvňovalo kvalitu obrazu alebo citlivosť dotykového displeja. Moderné technológie výroby zaisťujú, že sa na displeji smartfónu neobjavujú vzduchové bubliny, čo zaručuje jasný a plynulý zážitok z používania.

Ušetrenie nákladov na opravu

Jednou z najvýznamnejších výhod je, že vám môže ušetriť nemalé peniaze na opravách displeja. Oprava prasknutého displeja môže byť nákladná a neraz vás vyjde toľko, ako kúpa nového smartfónu. Investícia do ochranného skla je oveľa nižšia v porovnaní s nákladmi na opravu a môže vám ušetriť veľa stresu. Ak by sa vám s ochranným sklom časom niečo stalo, jeho výmena je stále výhodnejšia než výmena displeja

Menšie znečistenie displeja

Ochranné sklá sú často vybavené oleofóbnou vrstvou, ktorá lepšie odoláva odtlačkom prstov a mastnote. Táto vrstva zjednodušuje čistenie displeja a udržuje ho bez “zapackania”, čo zlepšuje čitateľnosť, viditeľnosť a estetiku vášho smartfónu.

Možnosť výberu rôznych druhov ochranného skla

Ak sa rozhodnete ochrániť svoj smartfón, existujú rôzne druhy ochranných skiel. Vybrať si môžete klasické transparentné alebo celotvárové ochranné sklá s čiernym alebo bielym okrajom, podľa farby vášho zariadenia. Neovplyvňuje kompatibilitu s iným príslušenstvom, ako sú obaly na mobil či rôzne držiaky. Môžete si vybrať taký druh ochranného skla, ktorý najlepšie vyhovuje vašim preferenciám a potrebám. 

Lepší pocit bezpečia

Použitie ochranného skla na smartfóne prináša pocit bezpečia a pokoj. Budete mať väčšiu istotu, že váš drahý smartfón je chránený pred poškodením a že si ho môžete užívať bez obáv. Tento pocit psychologickej pohody je neoceniteľný a umožňuje vám sústrediť sa na plné využívanie svojho zariadenia bez strachu, že sa s ním niečo stane.

 

Dlhšia životnosť mobilného telefónu 

Ochranné sklo pomáha predĺžiť životnosť vášho smartfónu. Zabraňuje poškodeniu a opotrebeniu displeja, čo znamená, že váš smartfón bude fungovať optimálne a vy budete môcť využívať jeho výhody po dlhšiu dobu. To je obzvlášť dôležité, ak plánujete používať svoj smartfón dlhodobo alebo ho chcete neskôr predať alebo odovzdať iným používateľom. Ak by ste ho chceli dať k nám do výkupu, budete môcť získať viac peňazí, pretože zariadenie bude v lepšom technickom stave, než by bolo bez používania ochranného skla.

Výhody použitia ochranného skla na smartfóne sú jednoznačné. Jeho inštalácia je navyše veľmi jednoduchá a zvládnete to aj v pohodlí svojho domova. Ak sa toho obávate, pokojne navštívte ktorúkoľvek našu predajňu a naši predajcovia vám s tým veľmi radi pomôžu.

 

 

Text: Aďka Šípošová
Foto: 
Markus Winkler, Spigen