Zavrieť ikona
Odolný telefón: Nokia 800 Tough

Odolný telefón: Nokia 800 Tough

Uznávate starú dobrú klasiku, ktorá aj naozaj niečo vydrží? V tom prípade vás potešíme zaujímavým prírastkom do sveta mobilov, ktorým je odolný telefón Nokia 800 Tough. Novinku, ktorá nie je pre bábovky, predstavila spoločnosť Nokia na veľtrhu IFA 2019 v Berlíne. Celkovo predstavila až 5 nových telefónov, z ktorých 2 sú novodobé smartfóny Nokia 6.2 a Nokia 7.2. Ďalšie 3 z nich sú “klasické” tlačidlové telefóny, ktoré si opäť získavajú obľubu. Viacerí preferujeme telefóny, s ktorými sa narába jednoducho, netreba ich nabíjať každý deň a sú hlavne spoľahlivé. Klasická Nokia 110, MEGA odolná Nokia 800 Tough a obľúbené “véčko” Nokia 2720 také naozaj sú.

 

Výzbroj do akéhokoľvek prostredia

Extra odolná Nokia 800 Tough zaujme pozornosť nejedného adrenalínového športovca. Jej odolné vlastnosti využijú aj všetci tí, ktorí pracujú manuálne. Či už v exteriéri, kde sú neraz extrémne podmienky, alebo v dielni, či v inom náročnejšom prostredí. Pevné telo telefónu neodradí ani prach či vlhké prostredie. Hneď na začiatku preto musíme vyzdvihnúť, že telefón spĺňa certifikáciu IP68, čo znamená vysokú odolnosť voči vode a prachu. Navyše si táto Nokia obhájila aj vojenský štandard MIL STD-810G, ktorý zaisťuje, že odolá extrémnym teplotám od - 20 °C až do + 55 °C, tlaku aj pádom. Nokia ho testovala stálym pádom z výšky 180 cm a počas dvoch hodín tento telefón nárazom statočne odolal.

 

V prvom rade pohodlnosť

Pri práci s rukavicami oceníte praktickú stránku telefónu, ktorou sú aj dostatočne veľké a hlavne pogumované tlačidlá. Možnosť vyšmyknutia telefónu z rúk eliminujú rovnako pogumované okraje. Silné svetlo, ktoré má až 198 lúmenov, sa nachádza na vrchnej časti telefónu. 

Máte plné ruky práce a do toho ešte treba vyťahovať telefón z vrecka, kde vám aj tak len zavadzia? Výrobcovia na to mysleli a na spodnej časti telefónu navrhli praktické bezpečnostné pútko, kde sa dá jednoducho uchytiť napr. šnúrka na krk či do ruky. Zbohom zaplnené vrecká, zbohom zlodeji! 

 

Funkcie 21. storočia 

Telefón je vybavený všetkým potrebným aj vo svojom odolnom vnútri. Fámy o tom, že tlačidlový telefón sa dá používať len na hovory a SMS-ky rýchlo vyvrátime. Telefón má možnosť 4G LTE pripojenia a surfovanie na internete je možné aj cez Wi-Fi.

Navyše sa v ňom už nachádzajú prednainštalované aplikácie ako Facebook, WhatsApp, Twitter či Youtube, takže nejeden sociálne aktívny maiiteľ bude touto možnosťou potešený. FM rádio a spoľahlivé GPS sú tiež samozrejmosťou telefónu. Jednoduché používanie v podobe hlasového ovládania umožňuje Google asistent.

Na zaznamenania dôležitých momentov sa v telefóne nachádza aj 2 Mpx fotoaparát a obľúbencov “oldschoolových” hier poteší klasická zábavná hra s hadíkom. Výrobca navyše uvádza, že zabudovaná 2100 mAh batéria telefónu by mala v pohotovostnom režime vydržať bez nabitia až celých 43 dní! To už je teda už poriadny nárez!



 

Odolná výzbroj za veľmi prijateľnú cenu je určite prínosom, ako pre mobilný trh, tak aj pre používateľov, ktorí sa so svojím telefónom nemaznajú. Bude aj správnym spoločníkom na turistiku, rybačku či iné outdoorové aktivity. 

Výdrž, odolnosť, spoľahlivosť a praktické funkcie sú presne to, čo je najlepšie vyskúšať si na vlastnej koži. Nokiu 800 Tough nájdete aj v našom e-shope Mobilonline.