Zavrieť ikona
Mobilonline spúšťa projekt vratných eko obalov

Mobilonline spúšťa projekt vratných eko obalov

Zabudnite na obálky a kartónové krabice. Spoločnosť Mobilonline ponúka ekologické riešenie prepravy!

Keď si objednáte niečo z akéhokoľvek e-shopu, tovar vám príde vo väčšine prípadov zabalený v obálke alebo kartónovej krabici. Na tom by nebolo nič zlé, keby sa tým nevyprodukovali tony zbytočného odpadu. Tieto obaly sú vo väčšine prípadov využité len jednorazovo. V tých lepších prípadoch končia vyseparované v kontajneroch na to určených, no veľa z nich putuje priamo do komunálneho odpadu a následne na skládku alebo do spaľovne. Aj na tento problém existuje ekologické riešenie. 

Spoločne s firmou BITO Skladovacia technika sme vytvorili prepravky, ktoré bude možné využívať opakovane, vďaka čomu výrazne obmedzíme vyprodukovaný odpad. Sú vyrobené z recyklovaného použitého plastu. Spoločnosti BITO záleží taktiež záleží na životnom prostredí a robia všetko pre to, aby pri svojej práci využívali ekologické postupy. Aj z toho dôvodu ide o klimaticky neutrálnu firmu bez uhlíkovej stopy. V roku 2020 získali aj certifikát potvrdzujúci túto neutralitu. Ten je založený na výpočte firemnej uhlíkovej stopy a testovania emisií.

Ekobox

Ako bude fungovať posielanie v ekologických prepravných boxoch?

Keď sa rozhodnete objednať si niečo z nášho e-shopu, pri výbere dopravy budete mať možnosť zvoliť si ekologickú prepravku. Bude za ňu zaúčtovaný zálohový poplatok 5 €, ktorý môžete získať naspäť v prípade, že nám box vrátite. Aj vy tak budete môcť prispieť k tomu, aby sme spoločne šetrili naše životné prostredie, ktoré nie je v dobrom stave.

Ekologický prepravný box si môžete aj nechať. Ide o odolnú nádobu, ktorú môžete využiť na prenášanie alebo skladovanie svojich vlastných vecí. Za takú nízku cenu by ste ju určite v žiadnom inom obchode nezohnali. 

Ekobox

Životné prostredie je pre nás veľmi dôležité

Spoločnosť Mobilonline dbá na životné prostredie a snažíme sa robiť všetko pre to, aby sme znížili svoju uhlíkovú stopu. Niekedy ide o maličkosti v podobe posielania elektronických faktúr, triedenia odpadu alebo zberu elektroodpadu v našich predajniach. Otvorili sme dokonca aj prvé ekologické pobočky, ktoré sú vyrobené z 80 % z recyklovaného materiálu. 

Okrem toho už viac ako dva roky využívame na prepravu medzi predajňami odolné eko boxy, ktorými sme nahradili škatule. Za jeden rok tak dokážeme ušetriť viac ako 18-tisíc kartónových krabíc. Týmto smerom by sme sa chceli uberať aj naďalej a v ekologických prepravných boxoch by sme chceli posielať tovar aj vám, našim zákazníkom. 

Veríme, že vám životné prostredie a klimatická kríza nie sú ukradnuté, a preto využijete naše nové ekologickejšie riešenie prepravy. Záleží nám na vašej spokojnosti. 

Ekobox

 

Text: Andrea Kršková
Foto: Veronika Melichová