Zavrieť ikona
youtube icontiktok iconfacebook iconinstagram icon
Obľúbené produktyObľúbené ikona
Porovnávanie produktovPorovnanie ikona
Toto sú najpredávanejšie mobilné telefóny roku 2023: Favoritom je značka Samsung

Toto sú najpredávanejšie mobilné telefóny roku 2023: Favoritom je značka Samsung

 

V roku 2023 sa na trh mobilných telefónov dostalo viacero noviniek. Inovácie v technológiách sa neustále vyvíjajú a posúvajú vpred, preto sa menia aj predajné trendy. Tie sa dokonca výrazne líšia v e-shopoch a v kamenných predajniach. Pripravili sme si pre vás prehľad tých najpredávanejších mobilných telefónov, ktoré si získali pozornosť zákazníkov Mobilonline v roku 2023. 

 

V e-shope dominuje značka Samsung

 

Od januára do septembra tohto roka sa v e-shope Mobilonline predalo najviac kusov z mobilného telefónu Samsung Galaxy A04s. Ide o jeden z lacnejších a dostupnejších modelov značky Samsung, ktorý je na bežné používanie úplne postačujúci. 6,5-palcový displej, 5 000 mAh batéria, 8-jadrový procesor a trojica snímačov pre tie najkvalitnejšie fotografie robí z tohto smartfónu skvelú voľbu pre rôzne typy používateľov. 

 

Druhým najpredávanejším mobilným telefónom v e-shope mobilonline.sk bol Samsung Galaxy A14, ktorý sa predával v čiernej, striebornej a zelenej farbe. Rovnako sa predávali modely s pamäťou 64 GB a 128 GB. Smartfón už na prvý pohľad vyzerá veľmi elegantne a minimalisticky. Vďaka jemnej textúre na zadnej strane sa mierne odlišuje aj od konkurencie. Operačná pamäť 4 GB sa postará o to, aby telefón fungoval plynule a mohli ste si z neho odniesť ten najlepší zážitok. Je preto vhodný aj pre náročnejších zákazníkov. 

 

Na treťom mieste sa umiestnil mobilný telefón Samsung Galaxy A13, ktorý je vhodný na každodenné používanie pre bežného používateľa. Jeho interná pamäť je síce len 32 GB, avšak môžete ju rozšíriť pamäťovou kartou. 

 

 

V predajniach Mobilonline sa najviac predávajú lacnejšie telefóny

 

Najpredávanejším mobilným telefónom roku 2023 sa v predajniach Mobilonline po celom Slovensku stal smartfón Motorola E20, ktorý je zväčša dostupný v cenovej kategórii do 100 eur. Od toho sa odvíjajú aj jeho parametre. 2 GB operačná pamäť, 32 GB interná pamäť, 13 Mpx rozlíšenie fotoaparátu a 4 000 mAh kapacita batérie sú vhodné skôr pre nenáročného používateľa. Ak telefón využívate na surfovanie po internete a nepotrebujete hrať rôzne hry, bude tento model pre vás plne postačujúci. Môžete ho napríklad kúpiť aj seniorovi, ktorý chce vyskúšať dotykový telefón namiesto tlačidlového. 

 

A keď sme pri tých tlačidlových telefónoch, práve tie obsadili ďalšie tri priečky v najpredávanejších mobilných telefónoch v predajniach Mobilonline. Najčastejšie si ich kupujú samotní dôchodcovia, prípadne dospelí ľudia pre svojich starších rodičov. Rovnako nájdu uplatnenie u pracovníkov, ktorí robia manuálne a obávajú sa o dotykový displej smartfónu. 

 

Druhé miesto obsadil tlačidlový telefón myPhone 2220 s podsvietenou klávesnicou, nízkou hmotnosťou a ikonickými hrami Snake a Tetris. Medzi obľúbené modely patrí aj mobilný telefón CPA Halo 11 vo fialovej farbe, ktorý vznikol v rámci spolupráce Mobilonline a spoločnosti CPA. Tento dizajn je unikátny a nenájdete ho nikde inde. Telefón je vybavený SOS tlačidlom a veľkým displejom s dobre čitateľnými písmenami. K dobre predávaným zariadením môžeme zaradiť aj tlačidlový telefón CUBE1 S300, ktorý je dostupný v čiernej alebo červenej farbe. Nechýbajú veľké písmená, SOS tlačidlo a viacero ďalších funkcií. 

 

Trendy v predajnosti sa neustále menia a o niekoľko mesiacov môžu byť na prvých priečkach úplne iné modely. V prípade, že hľadáte nový mobilný telefón a potrebujete pomôcť, neváhajte nás kontaktovať alebo navštívte ktorúkoľvek z našich viac ako 50 predajní Mobilonline po celom Slovensku. Radi vám pomôžeme. 

Text: Andrea Šipošová

Foto: Freepik, mobil online