Zavrieť ikona
Ako si vybrať príslušenstvo na svoj model telefónu

Ako si vybrať príslušenstvo na svoj model telefónu

Kúpili ste si nový telefón, no nevyznáte sa v príslušenstve, ktoré si môžete vybrať? Desí vás predstava toho, že si budete musieť vybrať jeden obal na mobil zo všetkých, ktoré majú v obchode vyložené? Pravdou je, že nie všetky z nich sú určené pre váš telefón. Príslušenstvo na ochranu telefónu je rozdelené podľa konkrétnych modelov. 

Dôvod je veľmi jednoduchý. Každý telefón má fotoaparát rôznej veľkosti umiestnený na inej časti telefónu. Taktiež aj otvory na nabíjanie alebo slúchadlá môžu byť umiestnené inde. Z toho dôvodu sú konkrétnym modelom prispôsobené aj obaly na mobil, ktoré majú výrezy presne na tom mieste, kde to potrebujú. Váš telefón bude vďaka tomu plnohodnotne chránený a budete ho môcť bez problémov a pohodlne používať.

Kryty    Kryty Guess

Ako môžete zistiť model vášho telefónu

Ak chcete zistiť, aký model telefónu máte vy, môžete tak urobiť viacerými spôsobmi. V prvom rade by ste to mali mať napísané na krabici od telefónu. Tento údaj by ste mali nájsť aj na záručnom liste či pokladničnom bloku, ktorý ste pri nákupe dostali. 

Ak si chcete byť stopercentne istý, model svojho zariadenia nájdete aj v nastaveniach. Nachádza sa zväčša v spodnej časti nastavení, konkrétne v kategórii Informácie o telefóne (zariadení). Môže sa stať, že v nastaveniach nebudete mať napísaný presný model, ale len číslo verzie, napríklad SM-G950F. Tento údaj stačí zadať do vyhľadávania Google a hneď vám nájde presný model vášho zariadenia. V tomto prípade by išlo napríklad o Samsung Galaxy S8. 

Keď už viete, aký model telefónu máte, ľahšie sa vám vyberie obal na mobil alebo ochranné sklo na displej. Aj pri ochranných sklách si treba dávať pozor, aby ste si zvolili vhodný typ. Zjednodušene platí, že čím rozšírenejší model telefónu a značku vlastníte, tým budete mať výber príslušenstva na mobil väčší. Najviac krytov na mobil sa vyrába pre vlajkové lode najväčších značiek alebo pre strednú triedu telefónov

Kryty

Ako si vybrať obal na mobil podľa modelu zariadenia

V prípade vlajkových lodí je dôležité rozlišovať konkrétne modely telefónov. Ak hľadáte puzdro na mobil Samsung Galaxy S20, dajte si pozor, aby ste nehľadali obaly pre modely S20+ alebo S20 Ultra. To isté sa môže stať napríklad aj pri značke Apple. Kryt na mobil iPhone 11 Pro nebude sedieť pre klasický model iPhone 11. 

Širokú ponuku krytov alebo puzdier na mobil nájdete aj pre telefóny strednej triedy. V tom prípade sa môžete rozhodnúť podľa toho, čo sa vám viac páči, aký materiál obalu uprednostňujete alebo aké ochranné sklo plánujete na displej nalepiť.

Veľký pozor by ste si mali dať aj na označenie príslušenstva značky Xiaomi. Telefóny majú na európskom trhu iné označenia modelov než na čínskom trhu. Zariadenie Xiaomi Mi 9T na európskom trhu je zhodné s modelom Redmi K20 na čínskom trhu. Keďže obaly na mobil budú rovnaké, pri hľadaní vhodného krytu na mobil sa môže stať, že natrafíte aj na čínske označenie modelu. 

Ochranné sklá    Ochranné sklá

Čo ak sa na váš model telefónu žiadny obal nevyrába?

V prípade lacnejších telefónov len so základnou výbavou sa môže stať, že žiadne príslušenstvo na ochranu nenájdete. To isté platí aj o starších modeloch, niektorých modeloch odolných telefónov alebo tlačidlových telefónov určených najmä pre starších ľudí a seniorov. V tom prípade môžete siahnuť po univerzálnych puzdrách na mobil alebo vsuvkových puzdrách

Univerzálne knižkové puzdrá na mobil zachytia váš telefón pomocou mechanického úchytu alebo lepiacich pásikov. Jedinou nevýhodou týchto obalov je, že univerzálne výrezy na fotoaparát nebudú zodpovedať presne vašim potrebám. Obľúbeným variantom sú preto aj vsuvky, ktoré sa vyrábajú z kože alebo mikroplyšu. Uzatvárajú sa pomocou suchého zipsu alebo magnetu, takže váš telefón bude bezpečne chránený

Využite na e-shope Mobilonline možnosť vyhľadať si kryt, obal a puzdro na mobil alebo ochranné sklo na displej presne podľa vášho modelu telefónu. Ak sa neviete rozhodnúť, aký obal na mobil a ochranné sklo by bolo vhodné pre váš model smartfónu, pokojne kontaktujte našu zákaznícku linku. Môžete prípadne navštíviť ktorúkoľvek z našich predajní na Slovensku, kde vám vyškolení predajcovia ochotne poradia a vybraté ochranné sklo aj odborne nalepia.

 

Text: Andrea Kršková