Zavrieť ikona
Ako si vybrať držiak alebo stojan na mobil

Ako si vybrať držiak alebo stojan na mobil

Držiaky na mobil slúžia na ľahšiu manipuláciu s telefónom. Sú zároveň bezpečné, pretože chránia vaše zariadenie pred tým, aby vám vypadlo z rúk. Uvažujete nad kúpou nového držiaku na telefón, no neviete sa rozhodnúť, ktorý by bol pre vás vhodný? 

V prvom rade je dôležité uvedomiť si, na čo držiak na mobil potrebujete. Rozlišujeme totiž medzi viacerými držiakmi či stojanmi. Konkrétne ide o držiaky na mobil do auta, držiaky na bicykel alebo na motorkustolové držiaky na mobil, popsockety alebo selfie tyče. Každý jeden držiak je pritom určený na odlišné zaobchádzanie a využijete ho pri rôznych situáciách. 

Pri výbere vhodného držiaku na mobil by ste mali brať do úvahy:

  • Účel použitia - potrebujete pri šoférovaní v aute alebo pri jazde na bicykli používať navigáciu? Alebo hľadáte držiak na mobil, ktorý využijete pri videohovoroch? 
  • Spôsob uchytenia - existujú rôzne typy uchytenia, od mechanických držiakov na mobil až po magnetické podložky. Dôležité je zvážiť, kam chcete držiak na mobil umiestniť.
  • Materiál - väčšina držiakov na mobil je vyrobená z plastu. Odolnejšie a pevnejšie konštrukcie využívajú aj kov. Vodeodolné držiaky na bicykel sú vyrobené napríklad z nepremokavej textílie.  
  • Typ mobilného zariadenia - niektoré držiaky sú určené len na konkrétny model telefónu. Väčšina držiakov na mobil je univerzálna. Pozor by ste si mali dať len na maximálne rozpätie mechanického úchytu.

Je lepší mechanický alebo magnetický spôsob uchytenia?

Pri výbere bežného držiaku na mobil do auta je najdôležitejšie zvážiť, akým spôsobom chcete svoje zariadenie uchytiť. Na výber máte mechanický alebo magnetický úchyt

Mechanický spôsob uchytenia - držiak na mobil obsahuje dva alebo štyri úchyty, ktoré môžete vysunúť a prispôsobiť rozmerom svojho telefónu. Zariadenie drží pevne v držiaku a nehrozí jeho uvoľnenie. Nevýhodou je, že pri manipulácii potrebujete obidve ruky. Telefón si tak do držiaka musíte pripraviť ešte pred jazdou. Niektoré mechanické držiaky na mobil sú však vybavené senzorom, ktorý spôsobí, že úchyty sa po priblížení telefónu samy roztvoria. Telefón tak vložíte do držiaku na mobil pohodlne jednou rukou. 

Magnetický spôsob uchytenia - na telefón, prípadne puzdro na mobil, si nalepíte magnetickú podložku, ktorú následne pripevníte na držiak. Nevýhodou magnetických držiakov na mobil je práve lepenie podložky, ktorá nemusí vyhovovať každému. Časom môže podložka strácať svoju priľnavosť a telefón by sa mohol zošmyknúť. V tom prípade je potrebné očistiť ju od prachu. 

Dá sa využiť stojan na mobil aj v domácnosti alebo pri práci?

Držiaky alebo stojany na mobil nemusíte používať len na cestách. Môžu sa stať vaším pomocníkom aj v domácnosti alebo pri práci. Ak sa bojíte, že vám telefón vypadne z rúk, určite oceníte držiak na mobil popsocket. Ide o malý okrúhly držiak, ktorý sa nalepí na zadnú stranu telefónu alebo krytu na mobil. Vďaka popsocketu sa vám bude mobil držať ľahšie v rukách a nemusíte sa obávať toho, že vám vypadne. Navyše ho môžete použiť ako stojan, stačí si telefón oprieť tam, kde to potrebujete. 

Ak potrebujete mať svoj telefón stále na očiach a nechcete ho držať v rukách, skvelou voľbou pre vás bude stolový držiak na mobil. Môžete ho využiť pri sledovaní videí alebo pri videohovoroch. Niektoré stojany na mobil majú teleskopickú tyč, vďaka ktorej si môžete prispôsobiť výšku stojanu. 

V prípade, že túžite po kvalitnejších selfie fotkách alebo stabilnejších videách, mali by ste porozmýšľať nad kúpou selfie tyče. Môžete ju využívať nielen doma, ale taktiež si ju môžete zbaliť na dovolenku. Svoje fotky môžete fotiť z rôznych uhlov, ktoré by sa vám pri držaní v ruke nepodarili. 

Na našom e-shope Mobilonline nájdete širokú ponuku držiakov a stojanov na mobil. Ak by ste potrebovali pomoc pri výbere, neváhajte kontaktovať našu zákaznícku linku, prípadne navštívte ktorúkoľvek z našich predajní

 

Text: Andrea Kršková