Zavrieť ikona
Xiaomi Mi Smart Band 7: Magický náramok s viac ako 100 športovými režimami

Xiaomi Mi Smart Band 7: Magický náramok s viac ako 100 športovými režimami

Spoločnosť Xiaomi každoročne prináša vylepšenie do celosvetovo najobľúbenejšej série fitness náramkov Xiaomi Smart Band a ani tento rok tomu nebolo inak. Svetu predstavili model s magickou číslovkou sedem. Čím sa Xiaomi Smart Band 7 líši od svojich predchodcov? Prekonal očakávania a stal sa najlepším modelom v sérii? To sa dočítate v tejto recenzii. Tak bez zbytočných rečí, poďme na to!

Balenie na pána

Beriem do rúk novučičký model a ako prvé skúmam balenie - krabičku v ktorej sa Xiaomi Smart Band 7 nachádza. Za mňa je táto krabička najkrajšia z celej série. Pôsobí elegantným a luxusným dojmom, čím chce prezradiť, že nejde len tak o nejaký tuctový fitness náramok, ale o jednotku na trhu v tomto odvetví. Obsah krabičky zostal identický ako pri jeho predchodcovi. Obsahuje Smart Band 7 osadený v silikónovom náramku s rozpätím 160 - 224 mm, čiže každému určite padne ako uliaty, manuál a nabíjací USB-A kábel, ktorý je na druhom konci zakončený magnetickým konektorom. 

Po vybalení som si hneď všimol prvý rozdiel oproti Mi Smart Band 6, a to veľkosť displeja. Tohtoročný kúsok disponuje 1,62 palcovým AMOLED displejom, s rozlíšením 192 x 490 pixelov, zatiaľ čo jeho predchodca sa pýšil 1,56 palcovým displejom. Ide teda o mierne zväčšenie rozmerov. Poriadne sa však zväčšila zobrazovacia plocha, a to až o 25%, čo zaisťuje jasný a prehľadný obraz. Displej podporuje mód Always-on, vďaka ktorému na kontrolu času alebo prečítanie správy nie je nutné ani pohnúť prstom. Jednoducho zápästie s náramkom natočíte smerom ku vašim očiam a displej sa automaticky rozsvieti

Xiaomi Mi Smart Band 7

Náramok, ktorý sa prispôsobí

Vďaka veľkej variabilite nastavenia náramku, padol Smart Band 7 na moju teenagerskú ruku ako uliaty. Hoci som zo začiatku mierne zápasil so zapínaním, celkom rýchlo som si naň privykol. 

Fitness náramok sa v základe predáva s čiernym náramkom. Ak sa však niekomu táto farba nepáči, vďaka veľkému farebnému výberu náhradných náramkov si medzi nimi určite nájde práve ten svoj. Tu vás však musím upozorniť, že náhradné náramky zo starších modelov nie sú kompatibilné so Smart Band 7. 

Xiaomi Mi Smart Band 7

V mori, či na súši, so stovkou športových režimov

Spojenie s telefónom je zaistené pomocou technológie Bluetooth 5.2, ktorou disponuje každý dnešný smartfón. Po spárovaní fitness náramku s mobilom som si nainštaloval aplikáciu Mi Fitness. Aplikácia je kompatibilná s operačným systémom Android (Android 6.0 a novší), ale aj so systémom iOS (iOS 10.0 a novší). Začal som s vytvorením profilu, v ktorom som vyplnil základné informácie o mne, vek, výšku a hmotnosť. Následne som si nastavil obtiažnosť denného cieľa. Keďže nie som vášnivý športovec (ale ani leňochod), zvolil som zlatú strednú cestu - denne spálených 500 kalórií, 10 000 krokov a 50 minút v pohybe.

Pre vášnivých športovcov je k dispozícii až 120 športových režimov. Čiže, či už ste Usain Bolt, Rafael Nadal, Peter Sagan alebo z každého trošku, môžete rozvíjať presne ten šport, ktorý chcete. 

Konštrukcia náramku je odolná voči prieniku vody až do hĺbky 50 metrov, takže som ho mohol neobmedzene používať vo vode, rovnako ako na súši. Vďaka režimu trénera som sledoval svoj postup pri cvičení a zobrazoval tréningové zaťaženie, čas bez pohybu, úroveň regenerácie a ďalšie. 

Aplikácia Mi Fitness má príjemné prostredie a ľahko sa v nej orientuje. Našiel som v nej všetky informácie, ktoré sa môjmu náramku počas dňa podarilo zozbierať. 

Xiaomi Mi Smart Band 7

Predností má viac než dosť

Čo by to ale bola za recenzia, keby vám nepredstavím hlavné prednosti tohto náramku! Smart Band 7 disponuje niekoľkými senzormi, ktoré využije naozaj každý. Medzi tie hlavné patrí meranie srdcového tepu, saturácie kyslíka v krvi, spánku, stresu, dychové cvičenia a krokomer. Pre dámy nechýba sledovanie menštruačného cyklu. 

Okrem iného si dizajn svojho ciferníka vyberiete sami. Úprimne, ja sám som strávil niekoľko minút len tým, že som si prezeral skoro nekonečný výber možností. Smart Band 7 ponúka na výber viac ako 100 ciferníkov, takže neexistuje, aby vám niektorý z nich nepadol do oka. 

Kapacita batérie je pri tomto modeli vyššia, až 180 mAh. Ale keďže majú väčší a detailnejší displej, maximálna výdrž, rovnako ako pri Smart Band 6, neprekračuje 14 dní.  Pri častom cvičení a meraní telesných funkcií mi náramok vydržal nabitý okolo 9 dní. Nabíjanie je zabezpečené pomocou magnetického konektora a ani pri úplnom vybití nezaberie nabíjanie dlhšie ako 2 hodiny. Bez svojho fitness náramku sa tak viac nebudete musieť pohnúť ani na krok.

Magická sedmička

Už od mala som sa v rozprávkach stretával s tým, že sedem je magické číslo. Myslím, že presne toto si uvedomila aj spoločnosť Xiaomi a model s poradovým číslom 7 sa stal zatiaľ tým najlepším. Spája hlavné funkcie fitness náramkov s väčším displejom, čím vytvára akýsi prechod medzi fitness náramkami a smart hodinkami. Smart Band 7 je ako stvorený pre ľudí, ktorí hľadajú kompromis medzi týmito dvoma výrobkami. Je rovnako vhodný pre obyčajných ľudí, ako pre športovcov. A možno, keď sa neviete odhodlať cvičiť, vás práve tento náramok presvedčí.

Veľkosť displeja 1.62”
Rozlíšenie displeja 192 x 490
Typ Displeja AMOLED
Accelerometer (Pohybový senzor) áno
Gyroskop áno
Heart rate (Snímač srdcového tepu) áno
Kvalita spánku áno
Krokomer áno
Hodnotenie vitality áno
Monitoring saturácie kyslíka v krvi áno
Monitoring stresu áno
Počet športových režimov až 120 športových režimov
Kapacita batérie 180 mAh
Výdrž na jedno nabitie 14 dní (pri štandardnom používaní)
Zvýšená odolnosť 5 ATM
Počet ciferníkov na výber viac ako 100
Cena  54,90 €
Kúpiť ihneď

Xiaomi Mi Smart Band 7

Text: Richard Markovič
Foto: Veronika Melichová