Zavrieť ikona
Výkup telefónov ako cesta k udržateľnosti: Repasované mobily nie sú len o nižšej cene 

Výkup telefónov ako cesta k udržateľnosti: Repasované mobily nie sú len o nižšej cene 

Keď sa pozrieme na dnešný svet plný technologických inovácií, jeden trend neustále vystupuje do popredia – rastúci záujem o udržateľný životný štýl. Tento trend neobchádza ani svet mobilných telefónov, kde sa repasované smartfóny stávajú čoraz populárnejšími. Výkup telefónov je preto pre spoločnosť Mobilonline mimoriadne dôležitý. Benefity prináša nielen samotným zákazníkom, ale aj prírode. 

 

Firma Mobilonline patrí vo výkupe telefónov k jednotke na slovenskom trhu. Každoročne sa vykúpi niekoľko tisícok smartfónov, ktoré dostávajú druhú šancu na život. Repasované, inak povedané refurbished mobily, predstavujú ekonomickú a ekologicky udržateľnú alternatívu ku kúpe úplne nových zariadení. 

 

Čo sú to repasované (refurbished) smartfóny?

 

Repasované telefóny, často označované aj ako refurbished mobily, sú mobilné telefóny, ktoré boli predtým používané, no ľudia sa ich rozhodli prestať používať a priniesli ich do výkupu. Tieto zariadenia sú potom dôkladne skontrolované, opravené (ak je to potrebné), vyčistené a resetované na továrenské nastavenia, aby sa čo najviac priblížili pôvodnému stavu.

 

Repasovaný telefón by mal fungovať rovnako spoľahlivo ako úplne nové zariadenie a často sa predáva za nižšiu cenu, čo predstavuje atraktívnu možnosť pre spotrebiteľov. Mobilonline kategorizuje svoje vykúpené telefóny do štyroch tried – od úplne nových zariadení, ktoré boli len otestované, po tie s výraznejším poškodením, ktoré sú však stále funkčné.

 

  • Nové z výkupu – Táto kategória zahŕňa úplne nové a nepoužívané mobilné telefóny, ktoré boli len zapnuté a otestované. Kúpou takéhoto telefónu získate zariadenie v perfektnom stave, avšak za nižšiu cenu ako pri nákupe z oficiálnej distribúcie. K nákupu dostanete bežnú dvojročnú záruku a originálnu krabicu s príslušenstvom. 
  • Trieda A – Mobilné telefóny v tejto triede vyzerajú takmer ako nové, boli používané len krátko a majú minimálne známky používania.
  • Trieda B – Ide o mobilné telefóny s menšími estetickými poškodeniami, ktoré neovplyvňujú funkčnosť zariadenia. Viditeľné sú menšie ryhy alebo škrabance, ktoré sú však len kozmetického charakteru.
  • Trieda C – V tejto triede nájdete telefóny s väčšími a hlbšími škrabancami. Aj napriek tomu sú plne funkčné a vhodné na bežné používanie. Prípadné nedokonalosti zakryje obal na mobil a ochranné sklo na mobil
  • Trieda D – Ide o smartfóny s výrazným poškodením, napríklad s prasknutým alebo vypáleným displejom. Napriek viditeľným poškodeniam sú tieto zariadenia stále funkčné a predstavujú najdostupnejšiu možnosť pre ekonomicky orientovaných zákazníkov. Mobilonline za každý takýto predaný telefón prispieva sumou 1 € na výsadbu stromov, čím podporuje ekologickú udržateľnosť.

 

K nákupu použitých repasovaných telefónov v triedach A, B, C a D dostanete záruku na 1 rok

 

 

Výhody repasovaných telefónov

 

  1. Cena – Hlavnou výhodou repasovaných smartfónov je bezpochyby ich cenová dostupnosť, čo umožňuje spotrebiteľom ušetriť desiatky až stovky eur. To ale rozhodne nie je všetko. 
  2. Spoľahlivosť a kvalita – Kvalitný repasovaný mobil od Mobilonline ponúka spoľahlivú alternatívu k nákupu úplne nového zariadenia. Každé zariadenie prejde dôkladnou kontrolou a prípadnými opravami, aby sa zabezpečila jeho spoľahlivá funkčnosť.
  3. Ekologický prínos – Výkup a predaj repasovaných telefónov majú významný pozitívny dopad na životné prostredie. Firma Mobilonline týmto prístupom podporuje cirkulárnu ekonomiku, čo je kľúčové pre zníženie spotreby surovín a produkcie odpadu.
  4. Prístup k starším modelom – Repasované telefóny umožňujú ľuďom získať prístup k starším alebo už nevyrábaným modelom, ktoré preferujú kvôli ich dizajnu, veľkosti alebo funkciám, a ktoré už nemusia byť dostupné ako nové.

 

Kde vykúpiť mobilný telefón?

 

Ak sa rozhodnete predať svoj mobilný telefón, na výber máte dve možnosti. Výkup mobilov realizuje firma Mobilonline vo svojich predajniach po celom Slovensku. Momentálne ich je 50 a nájdete ich vo viacerých mestách. Výkup telefónov Bratislava, výkup telefónov Košice, výkup mobilov Nitra alebo výkup telefónov Žilina patria medzi najvyhľadávanejšie, pretože v týchto mestách nájdete hneď niekoľko predajní. Pozrite si kompletný zoznam predajní Mobilonline a nájdite tú, ktorá je k vám najbližšie. Svoje zariadenie však môžete poslať aj bezplatne kuriérom.

1) Na stránke výkupu smartfónov si najskôr vyhľadajte svoj model, popíšte jeho stav a zobrazí sa vám orientačná výkupná cena.

2) Vyberte si, ako nám svoje zariadenie doručíte.

3) Keď vyplníte online nezáväznú ponuku, získate garanciu výkupnej ceny na 3 dni. Dôvodom je, že ceny sa môžu meniť každý deň a ak by ste váhali dlhší čas, táto suma by mohla klesnúť.

4) Peniaze získate v hotovosti na ruku (výkup v predajni) alebo na účet do 3 pracovných dní od kontroly stavu zariadenia (výkup kuriérom). 

 

 

Ak premýšľate nad kúpou nového mobilu, zvážte repasované smartfóny od Mobilonline. Urobíte tak prospešné rozhodnutie nielen pre svoju peňaženku, ale aj pre naše životné prostredie.

 

Text: Aďka Šipošová
Foto: Freepik, AI