Zavrieť ikona
Véčkový inovatívny smartfón Samsung Galaxy Z Flip

Véčkový inovatívny smartfón Samsung Galaxy Z Flip

Nový vyklápací smartfón Samsung Galaxy Z Flip je ďalší model s ohybným displejom, ktorý ponúka inovatívne zhotovenie a tie najlepšie špecifikácie známe z vlajkových lodí. Tento smartfón si Samsung nechal doslova ako eso v rukáve po predstavení už vymakanej trojice smartfónov Galaxy S20, S20+ a S20 Ultra (článok nájdete TU). Nie je to prvý smartfón z dielne Samsung s ohybným displejom. Tým bol skladací Galaxy Fold, ktorý bol navrhnutý s tým rozdielom, že sa otváral na štýl “knihy”. Pri modeli Galaxy Z Flip si zaspomíname na staré časy véčkových telefónov, ktoré boli IN pred nástupom neohybných dotykových smartfónov.

Flexibilný displej aj do 90 stupňového uhla

Vyklápací smartfón Galaxy Z Flip ponúka ohybný 6,7 palcový Dynamic AMOLED Infinity Flex displej s rozlíšením 1080 x 2636 px. Displej je vyrobený zo špeciálneho skla s technológiou Ultra Thin Glass. Nový model je možné zložiť ako klasické vyklápacie telefóny, ktoré pútali pozornosť kedysi. Tým sa výrazne zmenší veľkosť smartfónu a zároveň chráni vnútornú časť displeja pred priamym poškodením napr. pri páde. So štýlovým vyklápaním alebo sklápaním smartfónu ohúrite aj vašich priateľov. Veľkosť smartfónu pri vyklopení má 167.3 mm na výšku a pri sklopení sa vám “zmenší” na neuveriteľné kompaktný rozmer len 87.4 mm

Model Galaxy Z Flip sa dá ohnúť aj do 90 stupňového uhla, vďaka čomu získa smartfón funkciu stojanu už sám o sebe. Využijete to hlavne pri videohovoroch, nakoľko nebudete musieť držať telefón v ruke a nebudete potrebovať ani stojan na udržanie telefónu. Jednu polovicu displeja môžete využívať na zobrazenie individuálneho obsahu, aplikácií a druhú polovicu na ovládanie ďalšej aplikácie, poprípade na čítanie textových komentov pod videom, čo robí z telefónu prefektného pomocníka v multitaskingu.  

Smartfón má zabudovaný aj sekundárny Super AMOLED displej na zadnej časti hneď vedľa fotoaparátu. Ten má uhlopriečku 1.1 palca s rozlíšením 112 x 300 px. Účelom tohto displeja je informovať napr. o prichádzajúcich hovoroch, notifikáciach, správach, čase a pod. keď je telefón zložený.

Špecifikácie vlajkových lodí

Zadný fotoaparát smartfónu ponúkne dvojicu objektívov, kde hlavný aj ultraširokouhlý ponúknu rozlíšenie 12 Mpx. Predný fotoaparát ponúkne 10 Mpx (clona f/2.4) s možnosťou nahrávania videa až v 4K rozlíšení.   

Vyklápací smartfón Galaxy Z Flip ponúka jeden z najlepších procesorov minulého roka (2019), a to Qualcomm Snapdragon 855+, ku ktorému nájdete aj 8 GB operačnú pamäť RAM a 256 GB internú pamäť (bez možnosti rozšírenia o MicroSD kartu). Smartfón beží na operačnom systéme Android 10 s nadstavbou One UI 2. Batéria dosahuje kapacitu 3 300 mAh s podporou bezdrôtového nabíjania a rýchleho nabíjania (až do výkonu 15W) . Čítačku odtlačkov prstov má smartfón umiestnenú na bočnej strane. Medzi ostatné vlastnosti môžeme spomenúť podporu NFC na bezkontaktné platby.

Model Galaxy Z Flip určite stojí za zmienku a nájdeme v ňom aj veľa prestížnych fukcií. Telefón sa bude pohybovať vo vyšších cenových hladinách. Spoločnosť si za predobjednanie najnovšej imidžovky zvolila sumu 1480€. Ale povedzme si pravdu, takýto telefón nevidíme predsa každý deň. 


Zdroj foto | SAMSUNG