Zavrieť ikona
TOP 10: Príslušenstvo na mobilné telefóny, ktoré by ste mali mať

TOP 10: Príslušenstvo na mobilné telefóny, ktoré by ste mali mať

Dokážete si predstaviť svoj život bez mobilného telefónu? S najväčšou pravdepodobnosťou asi nie. Slúži nám nielen na komunikáciu, ale aj na zábavu, navigáciu, fotografovanie a mnoho ďalšieho. Ak chcete zlepšiť svoj zážitok z používania smartfónu, existujú rôzne druhy príslušenstva, ktoré vám s tým pomôžu. Vybrali sme pre vás TOP 10, ktoré by u vás rozhodne nemali chýbať.

Ochranný obal na mobil

Na prvom mieste nesmie chýbať ochranný obal alebo kryt na mobil. Bezpečnosť vášho telefónu je dôležitá, preto by ste mali vsadiť na kvalitnú ochranu. Na výber máte rôzne typy, prevedenia, farby či značky. Uprednostňujete zadný kryt na mobil alebo skôr knižkové puzdro? Vyberte si taký model, ktorý najlepšie zodpovedá vašim potrebám a zabezpečí vaše zariadenie pred poškodením.

Športový obal

Ak chcete nosiť svoj mobil aj pri behu alebo inej pohybovej činnosti, mali by ste siahnuť po športovom obale. K dispozícii sú rôzne druhy, od pripnutia na ruku, na pás, až po vodeodolné puzdrá vhodné aj na plávanie.

Ochranné sklo alebo fólia

Displej je najzraniteľnejšou časťou vášho telefónu, preto je dôležité ho chrániť. Na niektoré modely smartfónov sú vhodné len ochranné fólie, ktoré chránia zariadenie pred poškriabaním, nie však pred pádom. Lepšou voľbou je preto ochranné sklo, ktoré poskytuje vyššiu ochranu. Pokiaľ sa na váš model smartfónu vyrába, určite by ste nemali váhať nad jeho kúpou. Oprava rozbitého displeja by bola oveľa nákladnejšia.

Okrem displeja môžete takýmto spôsobom chrániť aj svoj fotoaparát, pretože existujú fólie a sklá práve práve na tieto časti. Rovnako môžete využiť možnosť vyrezania ochrannej fólie na mieru pre akýkoľvek smartfón.

Nabíjačka

Bez tohto príslušenstva by ste si používanie mobilného telefónu dlho neužili. Niektorí výrobcovia už nabíjačky nevkladajú do svojich balení, preto je potrebné zaobstarať si novú, alebo aspoň adaptér. Dobrou alternatívou je aj bezdrôtová nabíjačka. Stačí položiť telefón na nabíjaciu podložku a nemusíte používať žiadny kábel.

Powerbanka

Ak často cestujete alebo sa zdržiavate na miestach, kde nie je možné použiť klasickú nabíjačku, určite si zaobstarajte powerbanku. Vďaka nej sa vám nestane, že sa váš mobil vybije. Nezabudnite si vybrať powerbanku s dostatočnou kapacitou pre vaše zariadenie. K dispozícii sú rôzne druhy, dokonca aj s kompaktným dizajnom, aby ste ju mohli nosiť pohodlne všade so sebou.

Držiak na telefón

Pre ľahšiu manipuláciu s telefónom môžete využiť aj rôzne držiaky a stojany. Medzi najpoužívanejšie patria držiaky na mobil do auta alebo na bicykel. Obľúbeným príslušenstvom je aj popsocket, ktorý nalepíte na zadnú stranu zariadenia. Slúži na lepšiu oporu pri držaní telefónu, čo znižuje riziko pádu a poškodenia.

Slúchadlá

Bez počúvania hudby si mnohí ľudia nedokážu predstaviť svoj deň, preto by mali byť slúchadlá pre vás samozrejmosťou. Klasické káblové slúchadlá pomaly nahrádzajú bezdrôtové slúchadlá, ktoré sú praktickejšie a ich používanie je aj pohodlnejšie. K nim si môžete zaobstarať aj puzdrá na slúchadlá, aby ste znížili riziko ich straty. Navyše ide o veľmi štýlový doplnok.

Bluetooth reproduktor

Ak chcete zlepšiť hudobný zážitok z vášho telefónu, okrem slúchadiel môžete použiť aj bluetooth reproduktor. Ten je vhodný najmä v prípade, ak ste medzi inými ľuďmi a nechcete počúvať hudbu osamote. Ide o príslušenstvo vhodné aj počas letného obdobia na rôzne grilovačky, pikniky či oslavy.

Handsfree

Určite viete, že za používanie mobilného telefónu za volantom vám hrozí pokuta. Ak často jazdíte autom, mali by ste si zaobstarať handsfree, pomocou ktorého budete môcť komunikovať s inými ľuďmi, no vaše ruky ostanú voľné, aby sa mohli venovať šoférovaniu.

Lokalizačný prívesok

Ak často strácate svoje veci, mali by ste popremýšľať nad lokalizačným príveskom. Ten môžete pripevniť na kľúče či batožinu a pomocou aplikácie v telefóne sledovať, kde sa nachádza. Pokiaľ dôjde k strate, tento prívesok vám pomôže lokalizovať jeho polohu.

Bohatý výber príslušenstva na mobilné telefóny nájdete aj na našom e-shope Mobilonline. Ak potrebujete s výberom pomôcť, neváhajte sa obrátiť na náš odborne vyškolený personál.

 

 

Text: Andrea Šípošová