Zavrieť ikona
youtube icontiktok iconfacebook iconinstagram icon
Obľúbené produktyObľúbené ikona
Porovnávanie produktovPorovnanie ikona
Z nepoužiteľných mobilných telefónov vznikol už tretí výnimočný obraz

Z nepoužiteľných mobilných telefónov vznikol už tretí výnimočný obraz

Ochrana životného prostredia je dôležitá pre čoraz viac firiem, medzi ktoré rozhodne patrí aj spoločnosť Mobilonline. Pravidelne sa podieľa na rôznych zelených aktivitách, ktoré pomáhajú okoliu a prírode. V súčasnosti prebieha výnimočný projekt “Velikáni, ktorí pomáhajú aj po smrti”, vďaka ktorému sa šetrí životné prostredie kreatívnym spôsobom. Z nepoužiteľných mobilných telefónov, ktoré by sa inak vyhodili, vznikajú pod taktovkou umelca Jozefa Stančíka originálne obrazy. 

 

 

Tretí obraz z dvanástich je už hotový

 

V rámci tohto projektu vznikne až 12 umeleckých diel, ktoré budú niesť podobu významných svetových osobností, ktoré nejakým spôsobom ovplyvnili tento svet. Umelec Jozef Stančík zatiaľ vytvoril obrazy s podobizňou teoretického fyzika Alberta Einsteina a najznámejšieho českého podnikateľa Tomáša Baťu. Treťou v poradí je významná mexická maliarka Frida Kahlo, ktorá žila a tvorila v prvej polovici 20. storočia. 

 

Frida Kahlo to v živote nemala jednoduché 

 

Frida Kahlo sa narodila 6. júla 1907. V roku 1925 mala vážnu dopravnú nehodu, kvôli ktorej skončila na niekoľko mesiacov pripútaná k posteli. A práve v tomto období začali vznikať jej najznámejšie a najlepšie obrazy. Nad posteľ si nechala zavesiť zrkadlo a začala maľovať svoje autoportréty, ktoré ju preslávili. Ako dôvod uvádzala, že trávila veľa času sama a ona sama bola motívom, ktorý najlepšie poznala. Časť jej tvorby môžeme zaradiť k surrealizmu. Šťastie nemala ani v láske, s manželom sa rozviedla a otvorene hovorila o tom, že mala viacerých milencov. Jej najväčším snom bolo priviesť na svet vlastné dieťa, no kvôli zraneniam z nehody jej to nebolo umožnené. Zomrela v roku 1954 vo veku 47 rokov. Oficiálne zdroje hovoria o pľúcnej embólii, no špekuluje sa aj o tom, že sa predávkovala, pretože viac nezniesla silné bolesti. 

 

 

Výťažok z dražby pôjde na pomoc životnému prostrediu 

 

Po vytvorení všetkých dvanástich obrazov spoločnosť Mobilonline plánuje výstavu všetkých diel, ktoré sa následne budú dražiť. Aj vy teda môžete získať takýto unikátny obraz od Jozefa Stančíka. Výťažok z dražby poputuje opäť na dobrú vec, ktorou je pomoc životnému prostrediu. 

 

V poslednom období firma Mobilonline usporiadala viacero zelených aktivít na pomoc okoliu. V priestoroch pred centrálou spoločnosti v Lučenci spolu so zamestnancami upravili zeleň a vyzbierali drobné odpadky. Pribudol tu aj Hmyzí Grandhotel, teda domčeky pre hmyz, ktoré podporujú biodiverzitu v meste. Počas Medzinárodného dňa stromov (20. októbra) pri priehrade Ľadovo v Lučenci vysadila firma 5 nových platanov, ktoré venovala mestu Lučenec. 

 

 

Týmito aktivitami to ale určite nekončí. Spoločnosť Mobilonline hľadá neustále nové nápady, ako by mohla kreatívnym spôsobom pomôcť prírode a okoliu. Snaží sa tým inšpirovať aj ostatných podnikateľov a firmy, aby sa spoločne podieľali na dobrej veci.