Zavrieť ikona
Repasovaný mobilný telefón - čo to je a prečo sa ho oplatí kúpiť?

Repasovaný mobilný telefón - čo to je a prečo sa ho oplatí kúpiť?

V posledných mesiacoch sa čoraz častejšie stretávame s pojmom repasovaný mobilný telefón. Aj keď mnoho zákazníkov je skeptických a nedôverujú kvalite takéhoto mobilu, pravdou je, že je veľmi výhodné kúpiť si ho. Nielen že pomáhate životnému prostrediu, ale zároveň môžete ušetriť aj desiatky či stovky eur bez toho, aby ste spozorovali zníženú kvalitu funkcií telefónu.

Repasovaný mobilný telefón sa vo všeobecnosti považuje za používaný telefón, ktorý bol pred predajom dôkladne skontrolovaný a v prípade potreby aj opravený. Repasovanie je proces, počas ktorého sa používaný telefón vráti do pôvodného stavu a výkonu a funguje rovnako ako úplne nové zariadenie. Niektoré súčiastky môžu byť v prípade poruchy nahradené novými, funkčnými. Samozrejmosťou je aj záruka, ktorú zákazník pri nákupe repasovaného smartfónu získa.

Okrem repasovania sa môžete stretnúť s výrazmi “použitý”, “používaný” alebo “obnovený”. Význam jednotlivých slovíčok je však rovnaký. Jednotná definícia repasovaného telefónu neexistuje. V niektorých prípadoch sa za repasovaný mobil považuje aj ten, ktorý zákazníci vrátili v rámci 14-dňovej lehoty pri kúpe prostredníctvom e-shopu. Taktiež môže ísť o vykúpené zariadenia, ktoré boli predtým používané. V každom prípade ale platí, že telefón je poriadne skontrolovaný predajcom. Len v prípade plne funkčného stavu je možné repasovaný telefón zaradiť do ďalšieho predaja. 

Aké výhody získate pri kúpe repasovaného telefónu?

Najväčšou výhodou repasovaného smartfónu je jednoznačne jeho cena. Tá  môže byť o desiatky až stovky eur nižšia, než je cena úplne nového zariadenia. Zároveň však získate aj jednoročnú alebo dvojročnú záruku. Ak by sa s mobilom niečo stalo, môžete ho dať bez problémov reklamovať. Ak by ste kupovali používaný telefón z druhej ruky (nie od overeného predajcu), záruku by ste nezískali a zároveň by vám hrozilo riziko, že kupujete mačku vo vreci.

K ďalším výhodám kúpy repasovaného smartfónu patrí udržateľnosť a záujem o životné prostredie. Kúpou používaného telefónu prispievate k šetreniu životného prostredia. Dávate druhú šancu zariadeniam, ktoré by inak putovali do koša. Elektroodpad pritom patrí k najväčším znečisťovateľom životného prostredia. Trendy v technológiách napredujú doslova raketovým tempom a je veľmi neudržateľné, ak by ste vymieňali svoj smartfón len preto, že je dostupná novšia verzia. Ak by ste sa predsa len pre takýto spôsob rozhodli, nevyhadzujte svoj starý telefón. Radšej ho odpredajte. Ešte ho vie využiť niekto, kto si nemôže dovoliť kúpu nového smartfónu z distribúcie. 

Spoločnosť Mobilonline patrí k najväčším predajcom repasovaných telefónov

Pre spoločnosť Mobilonline je veľmi dôležitá dlhodobá udržateľnosť a snaha nezaťažovať zbytočne prírodu. Od zákazníkov vykupujeme používané telefóny, ktoré prechádzajú prísnou kontrolou. V prípade potreby malé chyby opravíme a takéto repasované mobily sú určené na predaj ďalšiemu zákazníkovi. Stav repasovaných telefónov je veľmi dobý a vo väčšine prípadov sa môže rovnať stavu nových zariadení. 

Použité telefóny z výkupu sa delia do tried A, B, C a D. Tieto triedy odzrkadľujú len vonkajší vzhľad telefónu, nie technickú stránku a softvér. Ak má telefón menšie škrabance alebo ryhy, ľahko to môžete zakryť pomocou obalu na mobil alebo ochranného skla na displej.  

Ak ešte stále váhate nad kúpou používaného alebo repasovaného mobilného telefónu, nemusíte sa ničoho obávať. Vďaka výhodnej cene týchto mobilov môžete ušetriť. Zároveň podporíte myšlienku udržateľného nákupného správania, ktoré pomôže životnému prostrediu a celej našej planéte. Stojí to minimálne za vyskúšanie, nemyslíte? 

Zdroj foto: Business photo created by rawpixel.com - www.freepik.com, Mobilonline