Zavrieť ikona
Kúpou repasovaného notebooku získate množstvo výhod. Prečo sa oplatí viac ako nový?

Kúpou repasovaného notebooku získate množstvo výhod. Prečo sa oplatí viac ako nový?

V súčasnosti si nevieme predstaviť život bez svojich mobilných telefónov, no niektoré veci sa lepšie robia na počítači. Ak doma nemáte priestor pre stolový počítač a radšej by ste si ho brali niekam so sebou, siahnite po notebooku. Nemíňajte veľa peňazí za nové spotrebiteľské notebooky, ktoré vám vydržia krátko. Viac sa oplatí investovať do repasovaných profesionálnych notebookov, ktoré vám vydržia roky.

Repasované notebooky sú renovované používané prémiové notebooky, ktoré prešli prísnym testovaním. Sú plne funkčné a vhodné na priame používanie. Nevykupujeme ich od súkromných osôb, takže nejde o žiaden bazár. Takéto notebooky pochádzajú z medzinárodných firiem, ktoré potrebujú pracovať vždy s najnovšími modelmi počítačov. Pôvodné notebooky, no stále kvalitné a spoľahlivé, preto posúvajú ďalej. 

Nemusíte sa obávať, že by vám repasovaný notebook dlho nevydržal. Na rozdiel od bežných spotrebiteľských notebookov sú vyrábané z omnoho odolnejších materiálov a súčiastok, ktoré vydržia celé roky. Každý jeden kus navyše prechádza prísnou a starostlivou kontrolou. Proces repasovania sa zameriava na očistenie a odmastenie vonkajšieho krytu a monitoru notebooku a zároveň vyčistenie aj jeho vnútra a zbavenie ho prachu. Následne pokračujú rozsiahle testy funkčnosti celého notebooku, batérie, nabíjania, ale tiež kvality zvuku a obrazu. Podľa všetkých týchto parametrov je repasovaný notebook zaradený do príslušnej kategórie podľa známok vizuálneho opotrebenia. 

   

   

Pre koho sú repasované notebooky vhodné?

Repasované notebooky prémiovej business triedy sú vhodné na štúdium, prácu aj zábavu. Ak ste študent, notebook zvládne bez problémov všetky programy, ktoré do školy potrebujete a zachráni vás aj v prípade dištančného štúdia. Vysokú kvalitu navyše získate za málo peňazí, čo v niektorých prípadoch zohráva kľúčovú úlohu pri rozhodovaní.

To isté platí aj o pracujúcich ľuďoch. Ak musíte alebo chcete pracovať na home office, potrebujete výkonný notebook, ktorý vyhovie vašim požiadavkám. Repasovaný notebook je ideálny na každú kancelársku prácu a pracovné videohovory. V prípade, že sa venujete kreatívnej činnosti, tento notebook utiahne aj programy ako Photoshop bez toho, aby vám zamrzol celý počítač. 
Repasovaný notebook nie je výlučne určený len pre študujúcich alebo pracujúcich ľudí. Využijú ho aj bežní používatelia na plynulé surfovanie po internete, na chatovanie alebo telefonovanie s blízkymi a môžete si na ňom zahrať aj hry.

Prečo je repasovaný notebook kvalitnejší ako klasický?

Najväčším rozdielom medzi prémiovými repasovanými a bežnými spotrebiteľskými notebookmi sú použité materiály na výrobu. Repasované notebooky sú oveľa kvalitnejšie a odolnejšie, pretože majú často hliníkový alebo karbónový kryt, zatiaľ čo obyčajné notebooky sú vyrobené z plastu, ktorý sa ľahko poškodí. Veľmi dôležité je aj použitie kvalitných materiálov na pántoch. Tie zabezpečia, aby sa notebook ani pri pravidelnom otváraní a zatváraní nezničil.

Repasované notebooky majú spravidla dlhšiu životnosť než bežné spotrebiteľské notebooky. Čo sa týka ceny, môže sa stať, že nový spotrebiteľský notebook stojí približne rovnako ako repasovaný. Nenechajte sa touto cenou zmiasť. Repasované notebooky sa predávajú za zlomok ceny. Ich pôvodná hodnota sa pohybovala okolo 2 000 eur, čo sa odráža na celkovom prevedení a kvalite zariadenia. 

Samozrejme, že repasované notebooky môžu mať malé chybičky krásy v podobe škrabancov a rýh. Keďže notebooky boli už používané, nedajú sa všetky takéto známky opotrebenia odstrániť. To ale nemá žiadny vplyv na ich výkon a po technickej stránke fungujú úplne ako nové. Je dobré si premyslieť, či vám viac záleží na dokonalosti nového notebooku alebo radšej uprednostníte kvalitu, výkon a vysokú odolnosť toho repasovaného. 

Kúpou repasovaného notebooku šetríte aj životné prostredie

Netreba zabúdať ani na fakt, že kúpou repasovaného notebooku nechránite len svoju peňaženku, ale aj životné prostredie. Je veľmi dôležité, aby sme využívali čo najviac veci, ktoré sú ešte funkčné a nekupovali neustále nové. Naše konzumné správanie sa v posledných rokoch veľmi zrýchlilo, preto je najvyšší čas sa trochu spomaliť. 

Recyklovaním použitých zariadení dávate šancu použitým, no stále funkčným notebookom, ktoré by za iných okolností boli odsúdené na vyhodenie. Ak nebudete nakupovať impulzívne a nepotrebujete mať všetko najnovšie, dovedie vás to k udržateľnému nákupnému správaniu, ktoré naša planéta určite ocení. 

Nákup repasovaného notebooku v Mobilonline sa oplatí

Viete, prečo sa nákup repasovaných notebookov prémiovej business triedy oplatí práve u nás? Všetky notebooky majú predinštalovaný Windows 10 Professional a k nákupu dostanete záruku na 2 roky. Ponúkame vám aj možnosť 60 dní na jeho vyskúšanie, aby ste sa presvedčili o tom, že práve repasovaný notebook je tou najlepšou voľbou pre vás. 

 

Tak čo, dáte repasovanému notebooku prémiovej triedy šancu?