Zavrieť ikona
youtube icontiktok iconfacebook iconinstagram icon
Obľúbené produktyObľúbené ikona
Porovnávanie produktovPorovnanie ikona
Prečo sa oplatí kupovať repasované telefóny? Šetria nielen vašu peňaženku, ale aj životné prostredie

Prečo sa oplatí kupovať repasované telefóny? Šetria nielen vašu peňaženku, ale aj životné prostredie

V dnešnej dobe sa čoraz častejšie stretávame s pojmom repasované smartfóny, prípadne refurbished telefóny. V podstate ide o rovnaký princíp, ktorý ale stále mnoho ľudí nepozná. Tieto zariadenia pochádzajú z výkupu, v ktorom je spoločnosť Mobilonline jednotkou na Slovensku. Niektoré sú úplne nové, iné používané, avšak ide o skvelú príležitosť pre spotrebiteľov, ako získať kvalitné telefóny za dostupnejšie ceny. Výhodou je aj ekologická stránka celého procesu.

Čo sú to repasované (refurbished) smartfóny?

Refurbished telefóny sú zariadenia, ktoré spoločnosť Mobilonline vykúpila od zákazníkov a ponúka ich na ďalší predaj. Tieto telefóny sú dôkladne skontrolované, a keď je to potrebné, tak aj opravené a obnovené do pôvodného stavu. Rozdelené sú do jednotlivých skupín podľa ich technického stavu:

  • Nové z výkupu – Ide o úplne nové mobilné telefóny, ktoré majú originálnu krabicu a príslušenstvo. Zariadenia boli len zapnuté a otestované. Pri kúpe dostanete dvojročnú záruku, no výhodou je nižšia cena v porovnaní s telefónmi z oficiálnej distribúcie. 
  • Trieda A – Tieto mobilné telefóny sú používané krátko a vyzerajú takmer ako nové.
  • Trieda B – Na zariadeniach sú viditeľné menšie ryhy alebo škrabance, avšak ide len o vizuálne poškodenie. Po technickej stránke fungujú mobilné telefóny tak ako nové. 
  • Trieda C – Miera vizuálneho poškodenia je vyššia, pričom sú viditeľné väčšie a hlbšie škrabance. Smartfóny sú ale stále vhodné na používanie.
  • Trieda D – Tieto mobilné telefóny majú výrazné poškodenia, ako je napríklad prasknutý alebo vypálený displej. Za každý predaný mobilný telefón v triede D spoločnosť Mobilonline prispieva 1 € na výsadbu stromčekov

V prípade použitých repasovaných telefónov v triedach A, B, C, D je záručná doba 1 rok.

Aké sú hlavné výhody repasovaných telefónov?
  1. Cena – Jednou z hlavných výhod refurbished telefónov je ich cenová dostupnosť. Oproti novým zariadeniam sa predávajú s výrazne nižšou cenou, čo je pre mnohých ľudí lákavou alternatívou, ak nemôžu alebo nechcú investovať do nového telefónu za plnú cenu.
  2. Kvalita a spoľahlivosťVšetky repasované telefóny prechádzajú prísnymi a podrobnými kontrolami kvality, pričom sú prípadné nedostatky odstránené. To zaručuje, že zariadenia fungujú správne a bez problémov. Môžete si byť istý, že dostanete kvalitný a funkčný smartfón, avšak za zlomok pôvodnej ceny nového telefónu. 
  3. Environmentálny prínos – Výroba nových elektronických zariadení vyžaduje ťažbu vzácnych nerastov, spotrebu energie a vody. Zároveň vytvára odpad, čo má výrazný negatívny dopad na životné prostredie. Kupovaním refurbished telefónov podporujete recykláciu a predlžujete životnosť existujúcich zariadení, čím prispievate k zníženiu množstva elektronického odpadu.

Životné prostredie je dôležité 

Elektronický odpad je rastúcim problémom pre náš svet. Veľké množstvo zastaraných alebo poškodených telefónov končí na skládkach, kde uvoľňujú nebezpečné chemikálie do pôdy a vody. Kupovaním repasovaných telefónov aktívne prispievate k zníženiu produkcie elektronického odpadu a zároveň využívate už existujúce zariadenia. To zase znižuje potrebu ťažby nových surovín a výrobu nových zariadení, čo má pozitívny dopad na životné prostredie.

Refurbished telefóny sú výhodnou voľbou pre každého, kto chce ušetriť peniaze, no nechce sa vzdať kvality a spoľahlivosti. Nielen že podporíte tento trh, ale prispievate k zníženiu environmentálneho zaťaženia a pomôžete ochrane našej planéty. Takže, ak hľadáte nový telefón, nezabudnite zvážiť možnosť kúpy repasovaného smartfónu. Urobíte  tak prospešné rozhodnutie pre seba aj pre životné prostredie. Na e-shope Mobilonline nájdete širokú ponuku nových aj používaných repasovaných mobilných telefónov

 

 

Text: Aďka Šípošová
Foto: 
ROBIN WORRALL, Oscar NordVojtech BruzekMatthew Smith