Zavrieť ikona
youtube icontiktok iconfacebook iconinstagram icon
Obľúbené produktyObľúbené ikona
Porovnávanie produktovPorovnanie ikona
Porovnanie smart hodiniek: Aké sú rozdiely medzi Apple Watch, Samsung Galaxy Watch a ďalšími populárnymi značkami?

Porovnanie smart hodiniek: Aké sú rozdiely medzi Apple Watch, Samsung Galaxy Watch a ďalšími populárnymi značkami?

Smart hodinky sa v dnešnom digitálnom svete stali dôležitou súčasťou našich životov. Už dávno nepoužívame hodinky len na zobrazovanie času, ale kupujeme si ich hlavne kvôli množstvu užitočných funkcií, ktoré majú. Na trhu existuje viacero značiek, ktoré sa na prvý pohľad môžu zdať rovnaké, no v skutočnosti sú medzi nimi aj výrazné rozdiely. 
Medzi pomyselnými rivalmi sú značky Apple a Samsung, podobne ako je to aj pri mobilných telefónoch. Inteligentné hodinky ale vyrábajú aj iné známe značky, ako napríklad Garmin, Huawei, Xiaomi, Amazfit a ďalšie. 

 

 

Podobnosti medzi smart hodinkami
V prvom rade sa môžeme pozrieť na to, čo majú jednotlivé smart hodinky spoločné alebo aspoň veľmi podobné. Týchto prienikov totiž môžeme pozorovať viac. Ide predovšetkým o nasledovné veci:
  • Dizajn – Všetky značky ponúkajú atraktívne a kvalitne spracované smart hodinky. Jednotlivé modely majú rôzne veľkosti a prevedenia, aby vyhoveli rôznym potrebám zákazníkov.
  • Sledovanie zdravia – Väčšina moderných smart hodiniek ponúka funkcie sledovania zdravia, ktoré zahŕňajú meranie srdcového rytmu, monitorovanie spánku, počítanie krokov, kalórií a podobne. Tieto funkcie vám umožňujú sledovať váš celkový zdravotný stav a aktivity.
  • Notifikácie – Inteligentné hodinky sú schopné zobrazovať notifikácie z vášho smartfónu, ako sú správy, hovory, e-maily a upozornenia z aplikácií. Vďaka tomu môžete zostať v spojení so svetom aj bez toho, aby ste vytiahli svoj smartfón z vrecka či tašky.
  • GPS – GPS funkcia v smart hodinkách vám umožňuje sledovať vašu polohu a trasu pri športových aktivitách, ako je beh, cyklistika a turistika. To je dôležité najmä pre tých, ktorí radi športujú a sledujú svoj pokrok.
  • Vodotesnosť – Väčšina smart hodiniek je vodotesná a umožňuje vám ich používať pri plávaní a iných vodných aktivitách. Hoci sa úroveň vodotesnosti môže líšiť medzi jednotlivými modelmi, je to užitočná vlastnosť pre tých, ktorí milujú vodné športy.
  • Aplikácie – Smart hodinky majú prístup k rôznym aplikáciám, ktoré rozširujú ich funkčnosť. Môžete si nainštalovať aplikácie na sledovanie športových aktivít, kontrolovanie stavu zdravia, hudbu, platby a mnoho ďalších.
  • Hlasový asistent – Väčšina smart hodiniek je vybavená hlasovými asistentmi, ako je Apple Siri, Google Assistant, Bixby (Samsung) a iní. Títo asistenti vám umožňujú vykonávať hlasové príkazy, pýtať sa na informácie a ovládať niektoré funkcie hodiniek.
 
Pri porovnávaní inteligentných hodiniek od rôznych značiek sa oplatí zvážiť tieto faktory a zvoliť si zariadenie, ktoré najlepšie vyhovuje vašim potrebám a preferenciám.

 

Aké sú hlavné rozdiely medzi Apple Watch a Samsung Galaxy Watch
Pozrime sa bližšie na rozdiely medzi dvoma najpopulárnejšími značkami na trhu s inteligentnými hodinkami, ktorými sú Apple Watch a Samsung Galaxy Watch
  • Operačný systém – Apple Watch bežia na watchOS, ktorý je plne integrovaný s ekosystémom Apple, čo znamená, že je najlepšou voľbou pre majiteľov iPhonov. Samsung Galaxy Watch používa operačný systém Tizen alebo Wear OS, ktorý je kompatibilný s Androidom, ale nie je tak úzko prepojený s iOS. 
  • Integrácia s ekosystémom – Apple Watch ponúka výbornú integráciu s ostatnými Apple zariadeniami, ako sú iPhony, MacBooky a AirPods. Na druhej strane Samsung Galaxy Watch sú kompatibilné s viacerými Android zariadeniami, ale jeho integrácia s ostatnými značkovými produktmi nie je taká celistvá. Najnovšie modely Samsung Galaxy Watch dokonca nie je možné spárovať s operačným systémom iOS.
  • Hodnota a cena – Apple Watch sú často považované za drahšie v porovnaní s niektorými modelmi Samsung Galaxy Watch. Ľudia si radi priplatia za značku, ktorú považujú za prémiovejšiu. Cena môže byť rozhodne faktorom, ktorý ovplyvňuje rozhodnutie zákazníkov. 
 
Pri porovnávaní Apple Watch a Samsung Galaxy Watch je dôležité zvážiť vaše individuálne potreby a to, ktorý z týchto modelov najlepšie vyhovuje vašim preferenciám a ekosystému, ktorý používate. Oboje sú výborné smart hodinky s rôznymi výhodami, a rozhodnutie závisí od toho, ktoré funkcie sú pre vás najdôležitejšie.

Čo sa týka iných značiek, každá má niečo, pre čo je medzi ľuďmi vyhľadávaná. Napríklad smart hodinky značky Garmin sú špeciálne navrhnuté pre nadšencov športu a aktívneho životného štýlu. Okrem presnejšieho GPS sledovania sú známe svojou lepšou výdržou batérie. Inteligentné hodinky značiek Xiaomi a Amazfit sú zase cenovo dostupnejšie a značka Huawei na trh priniesla inteligentné hodinky, ktoré vďaka svojmu precíznemu dizajnu vyzerajú ako tie klasické. 

Značka je len jedným z parametrov, na ktoré by ste mali pri výbere smart hodiniek prihliadať. Ak potrebujete s výberom pomôcť, pokojne nás kontaktujte alebo navštívte niektorú predajňu Mobilonline, ktoré nájdete rozmiestnené po celom Slovensku.
 
 
Text: Aďka Šipošová
Foto: Freepik