Zavrieť ikona
Samsung Galaxy S7 a Galaxy S8: Stále majú čo ponúknuť

Samsung Galaxy S7 a Galaxy S8: Stále majú čo ponúknuť

Pamätáte si ešte boom, ktorý zo sebou priniesli podarené vlajkové lode od Samsungu v roku 2016 a 2017? Modely z rád Galaxy S7 a Galaxy S8 stále patria medzi vyhľadávané smartfóny a rozhodne majú čo ponúknuť. 

V prvom rade, je to poctivé, kvalitné spracovanie. Telo smartfónov pozostáva z kombinácie zadného skla a hliníkových bokov, ktoré dnes už v nižších cenových kategóriách takmer nenájdete. V druhom rade je to výkonný procesor, ktorý aj v súčasnosti poľahky predčí konkurenciu. A do tretice pokrokový fotoaparát, vybavený nižšou clonou, takže nasnímať kvalitné fotografie v šere alebo v noci je s ním naozaj hračka. 

Ďalšími funkciami, ktoré sa oplatí vyzdvihnúť, sú bezdrôtové nabíjanie a odolnosť voči prachu a vode (IP68), známe z vlajkových lodí popredných výrobcov smartfónov Samsung, Huawei, Apple a pod. 

V tomto článku si rozoberieme hlavné rozdiely medzi modelmi Galaxy S7, Galaxy S7 edge, Galaxy S8 a Galaxy S8+ a pomôžeme vám vybrať ten správny telefón pre vás. 

 

Samsung Galaxy S7 a S7 edge

Vlajková loď Samsung Galaxy S7 je jediný model z tejto štvorice, ktorý ponúka rovný 5,1 Super AMOLED displej s rozlíšením 1440 x 2560 px a najkompaktnejšie telo (142,4 x 69,6 x 7,9 mm). 

Vo výbave nájdete výkonný 8-jadrový procesor Exynos 8890, 4 GB operačnej pamäte RAM a 32 GB interné úložisko s možnosťou rozšírenia o pamäťovú kartu. Hlavný 12 Mpx fotoaparát s clonou f/1.7 je doplnený o známu funkciu Dual Pixel Autofokus, vďaka ktorej dokáže zaostriť na objekt v priebehu pár milisekúnd, presne ako ľudské oko. S predným fotoaparátom s rozlíšením 5 Mpx nasnímate pekné autoportréty. Vstavaná batéria má kapacitu 3 000 mAh a s priloženou rýchlo nabíjačkou ju nabijete približne za 90 minút. 

Model Galaxy S7 odporúčame ľuďom, ktorí uprednostňujú menšie telefóny, rovný displej pred zakriveným (lepšie drží ochranné sklo a celkovo sa pohodlnejšie drží v ruke), tým, ktorí naďalej využívajú starší konektor micro USB alebo sú zvyknutí na čítačku odtlačkov prstov vpredu pod displejom. Galaxy S7 je zároveň aj tou najlacnejšou voľbou z porovnávanej štvorice. Aktuálnu cenu Samsung Galaxy S7 nájdete v našom e-shope

Samsung Galaxy S7 Edge sa od predchádzajúceho modelu odlišuje väčším zakriveným 5,5 palcovým Super AMOLED displejom, ktorý pôsobí veľmi elegantným dojmom, a veľkokapacitnou 3600 mAh batériou, ktorú nabijete s pomocou priloženej rýchlonabíjačky za približne 100 minút. Inak ponúka tie isté technické parametre a rovnaký fotoaparát ako Galaxy S7. 

Model odporúčame všetkým, ktorí ocenia krásu veľkého a zakriveného displeja, potrpia si na dlhšiu výdrž batérie na jedno nabitie, uprednostňujú používanie staršieho micro USB konektora a čítačku odtlačkov prstov umiestnenú v prednej časti smartfónu, pod displejom. Aktuálnu cenu Samsung Galaxy S7 Edge nájdete v našom e-shope.  

Modely Galaxy S7 a S7 Edge sú u nás dostupné v čiernom, zlatom a koralovo-modrom prevedení.

 

Samsung Galaxy S8 a S8+

Menší z dvojice modelov, Samsung Galaxy S8, je skonštruovaný s novším 5,8 palcovým Super AMOLED displejom, ktorý Samsung z dôvodu minimálnych rámčekov označuje aj ako Infinity Display. Vo výbave nájdete výkonnejší a šetrnejší 8-jadrový 10 nm procesor Exynos 8895, 4GB operačnej pamäte RAM a 64 GB interné úložisko, ktoré je možné ešte rozšíriť pomocou pamäťovej karty. Hlavný fotoaparát je veľmi podobný tomu pri modeloch Galaxy S7 a S7 edge, teda 12 Mpx (clona f/1.7) s funkciou Dual Pixel Autofokus. Milovníkov selfie poteší vylepšený 8 Mpx predný fotoaparát so širokým záberom, určený primárne pre snímanie fotografií s partiou priateľov. 

Model má rovnako ako Galaxy S7 vstavanú 3 000 mAh batériu, ktorú je možné nabiť pomocou priloženej rýchlonabíjačky, tentoraz s novším USB-C konektorom. Ďalšími zaujímavými funkciami sú asistent Bixby a programovateľné tlačidlo, ktoré je možné nastaviť napríklad ako spúšťač fotoaparátu, obľúbenej aplikácie a pod. Podpora Samsung Dex poteší tých, ktorí zatúžia používať smartfón ako plnohodnotný počítač. 

Samsung Galaxy S8 odporúčame ľuďom, ktorí hľadajú kompaktnejší smartfón s lepším displejom s minimálnymi rámčekmi, obľubujú fotografovanie prednou kamerou, vyhovuje im čítačka odtlačkov prstov umiestnená v zadnom paneli smartfónu a sú zvyknutí na softwerové tlačidlá (v tomto modeli majú možnosť vymeniť si softwerové tlačidlo “Späť” a tlačidlo “Multitasking”). Aktuálnu cenu Samsung Galaxy S8 nájdete v našom e-shope

 

Galaxy S8+ sa na rozdiel od svojho brata pýši až 6,2 palcovým Super AMOLED displejom a celkovo väčšími rozmermi (159.5 x 73,4 x 8.1 mm). Vo väčšom tele nájdeme pochopiteľne väčšiu batériu s kapacitou až 3 500 mAh a podporou rýchleho nabíjania. Ostatné technické parametre sú zhodné s modelom Galaxy S8. 

Tento smartfón odporúčame každému, komu vyhovujú väčšie rozmery, čítačka odtlačkov prstov umiestnená na zadnej strane, potrpí si na dlhšiu výdrž batérie na jedno nabitie alebo rád používa praktické nastaviteľné softwarové tlačidlá. Aktuálnu cenu Samsung Galaxy S8 nájdete v našom e-shope

Modely Galaxy S8 a S8+ sú u nás dostupné v čiernej, modrej, striebornej a sivej farbe. 

 

zdroj: samsung.com/sk