Zavrieť ikona
Prichádza nová generácia ohybných telefónov: Huawei Mate X

Prichádza nová generácia ohybných telefónov: Huawei Mate X

Telefóny, ktoré boli pred časom len v špekulačných videách, sa tento rok začínajú stávať skutočnosťou. Huawei plánuje odštartovať novú éru smartfónov a sľubuje doposiaľ 1. najrýchlejší ohybný telefón vôbec.

Ten našťastie prešiel zopár vylepšeniami, odkedy ho začiatkom tohto roku spoločnosť prvýkrát ukázala svetu. Pozitívnou zmenou prešlo hlavne pole fotoaparátov, ktoré premiestnili z prednej strany na zadnú, čím sa fotografovanie stalo pohodlnejším.

Nie je to však jediná spoločnosť, ktorá pracuje na novom type telefónu. Aj spoločnosti ako Samsung, LG, Xiaomi, či mnoho ďalších zvážili možnosť popracovať na predstavení ohybnej obrazovky. Huawei už svojmu dielu reálne začína dláždiť cestu na trh, avšak konkrétny dátum predstavenia ešte stále nie je upresnený.

 

Telefón v pohybe alebo pohyb v telefóne?

Telo Mate X bude nadizajnované tak, aby vynikla jeho maximálna možná štíhlosť. Pohyb telefónu umožní mimoriadne ohybný kĺb, ktorý zabezpečí, že smartfón budete môcť bez obáv skladať a rozkladať

Flexibilný nováčik bude spojením tabletu a telefónu, nakoľko jeho 8“ Full View displej bude pokrývať bezmála celú prednú časť telefónu v rozloženom stave. Neskôr, po zložení telefónu, dostanete kompaktnejšiu verziu. Displej sa rozloží na vonkajšie strany smartfónu a tak budete môcť využívať obe jeho strany samostatne. Vlastnosťou Split screen sa z neho stane expert na multitasking. 

 

Dvojitý pohľad na portrét

Žiariace farby vyniknú vďaka OLED displeju a fotky budú o to jasnejšie. Výrobcovia dali zbohom prednému (obvykle slabšiemu) fotoaparátu a revolučný systém troch kvalitných fotoaparátov Leica vám prinesie nový pohľad na vaše “selfies”. Duálna obrazovka umožní vidieť snímaný portrét obom stranám a to je novinka, ktorú sme tu ešte nemali. 

Huawei spúšťa 5G éru! 

Prvý 7nm multi-mode 5G čipset dosiahne doposiaľ najvyššiu možnú rýchlosť v sťahovaní a štyri integrované antény poskytnú nerušený zážitok z 5G signálu.

Podporovať bude taktiež Standalone 5G, ktorá nám v blízkej budúcnosti umožní bezchybnú konektivitu kdekoľvek a kedykoľvek.

 

Nabíjanie rýchle ako blesk

Tvorcovia pokladajú Huawei Mate X za najrýchlejší ohybný smartfón na svete a rovnakej myšlienky sa držali aj pri vývoji rýchlosti nabíjania batérie. 55 W SuperCharge technológia ponúkne doposiaľ najrýchlejšie nabitie na svete. Sľubujú bleskové nabitie na 85% za 30 minút čo je pri 4500 mAh batérii naozaj obdivuhodný výkon.

Kapacita batérie vám poskytne dostatočnú šťavu na využitie širokých vlastností, ktoré tento telefón ponúka.

 

Huawei Mate X bude skokom do budúcnosti a otvorí dvere novej ére ohybných telefónov. Cenovo sa bude pohybovať na vysokých priečkach (špekuluje sa, že prevýši hodnotu 2000 €), ale to sa pri revolučných telefónoch očakáva. 

Uvedenie na trh bolo plánované na leto 2019, reálne to však vyzerá až na November tohto roka. Už nám ostáva len čakať a dúfať, že tejto novinke otvorí brány aj slovenský trh.

 

Zdroj foto: https://consumer.huawei.com/sk/phones/mate-x