Zavrieť ikona
O krok bližšie k zelenšej budúcnosti: Spoločnosť Mobilonline sa pustila do vysádzania stromov

O krok bližšie k zelenšej budúcnosti: Spoločnosť Mobilonline sa pustila do vysádzania stromov

V našej spoločnosti Mobilonline si uvedomujeme, aké je životné prostredie dôležité. Aj z toho dôvodu sa neustále snažíme vymýšľať aktivity, ktorými by sme mohli pomôcť. Po zbieraní odpadkov v prírode, druhej šanci vykúpeným telefónom či používaní Ekoboxov sme sa rozhodli začať s vysádzaním stromov a kríkov. V roku 2023 ich chceme vysadiť až 340.

Nesmierne si vážime, že naši zamestnanci majú k životnému prostrediu rovnako blízko ako my. Už pri výberovom konaní dokážeme odhadnúť, či budú naše hodnoty rovnaké a potvrdzuje sa to aj príchodom nových ľudí do firmy. Pred pár dňami sme sa spoločne pustili do vysádzania stromčekov a kríkov, ktoré budú zdobiť okolie našej centrály. Zároveň krásne doplnia unikátne bývanie v loftoch v srdci Lučenca. Takéto aktivity nepomáhajú len prírode, ale utužujú aj vzťahy medzi nami. 

Okrem toho, že my sami pomáhame k zelenšej budúcnosti vďaka sadeniu stromčekov, na ich výsadbu aj pravidelne prispievame. Od apríla 2021 sme sa zaviazali, že za každý predaný mobilný telefón v triede D prispejeme 1 € združeniu Sadíme stromy. Kúpou týchto zariadení teda môžete prispieť životnému prostrediu aj vy. 

Kreatívne bývanie v zrekonštruovanej Smaltovni 

Centrála spoločnosti Mobilonline sídli v zrekonštruovanej budove bývalej Smaltovne. Pri jej prerábaní sa taktiež dbalo na životné prostredie a udržateľnosť. Aj preto sme sa snažili zachovať čo najviac z pôvodnej budovy. Používali sme pritom prírodné materiály ako sklo, drevo či tehly. Za našu snahu sme boli ocenení v kategórii Absolútny víťaz súťaže Office roka 2020.  

V rovnakej budove nedávno vznikol aj projekt Smaltovňa Lofty. Ide o prémiové vzdušné a presvetlené byty, ktoré na Slovensku nemajú konkurenciu. Industriálnu podstatu originálnych bytov taktiež umocňujú trvácne materiály ako drevo, sklo, železo či betón. Priestranné bývanie dotvárajú veľké okná v kombinácii s vysokými stropmi, vďaka ktorým si pobyt v nich užijete. Niektoré byty sú vyčlenené našim zamestnancom, ktorí v nich môžu bývať s výhodnou zľavou. Vyskúšať si ich ale môže aj široká verejnosť. Stačí, keď si zarezervujete svoj pobyt prostredníctvom portálu Booking alebo Airbnb

Za naše zelené aktivity získavame ocenenia

Okrem spomínaného prvenstva v súťaži Office roka 2020 sa nám nedávno podarilo uspieť aj v súťaži Krištáľový Merkúr 2022, ktorú zastrešuje Banskobystrická regionálna komora Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory. V kategórii Inovácia technológie, riadenia a marketingu sme získali cenu za naše Ekoboxy. Ide o opakovateľne použiteľné prepravky vyrobené z recyklovaného plastu, ktoré si môžu naši zákazníci objednať cez e-shop spolu s tovarom. Tento box nahrádza kartónové krabice, ktoré sa snažíme vo firme eliminovať. 

Takéto Ekoboxy (len vo väčšom) dokonca už dlhodobo používame na prepravu tovaru do našich 50 predajní po celom Slovensku. Ročne vďaka tomu dokážeme ušetriť približne 18-tisíc krabíc, čo je naozaj vysoké číslo. Chceme toho dosiahnuť ale oveľa viac, takže budeme hľadať aj ďalšie spôsoby, ako by sme mohli pomôcť nášmu životnému prostrediu. Veríme, že v tom budete spolu s nami.

 

 

Text: Andrea Šípošová
Foto: Max Bellov