Zavrieť ikona
youtube icontiktok iconfacebook iconinstagram icon
Obľúbené produktyObľúbené ikona
Porovnávanie produktovPorovnanie ikona
Inšpiratívnymi prednáškami k novým trendom v Slovenskej republike

Inšpiratívnymi prednáškami k novým trendom v Slovenskej republike

Letný semester plný obohacujúcich prednášok

V letnom semestri akademického roku 2023/2024 sme mali tú česť, byť súčasťou úspešného cyklu inšpiratívnych prednášok. 

Prednášky boli súčasťou predmetu „Aktuálne trendy v environmentálnom a sociálnom podnikaní“. Tento predmet vedie doc. Ing. Mgr. Gabriela Dubcová, PhD., a moderuje PhDr. Ing. Sylvia Bukovová, PhD.. Predmet poskytuje študentom unikátnu príležitosť získať cenné poznatky priamo od odborníkov z praxe.

 

Naša vízia udržateľnosti

V rámci cyklu prednášok, sme sa podelili o naše skúsenosti s udržateľným podnikaním. Prednášku viedol samotný CEO firmy Mobilonline, Ing. Milan Kovalančík. Počas prezentácie zdôraznil, ako firma Mobilonline reaguje na aktuálne spoločenské výzvy a implementuje inovatívne riešenia, a to napríklad aj výkupom mobilných zariadení a recykláciou až do posledného kusu. Taktiež sme predstavili ďalšie iniciatívy v oblasti minimalizácie elektronického odpadu a podpory komunitných projektov.

 

 

Sme hrdí na to, že sme mohli študentom ukázať, aké je dodržiavanie princípov trvalo udržateľného rozvoja kľúčové pre našu konkurencieschopnosť a ďalší rozvoj. Svoje inovatívne riešenia prezentovali aj ďalší odborníci z malých a stredných firiem zo súkromného, či neziskového sektora.

 

 

Kroky pre lepšiu budúcnosť

Potešila nás pozitívna reakcia študentov, ktorí pozorne počúvali a v závere kládli množstvo otázok. Bolo nám cťou, otvoriť študentom nové obzory, poskytnúť im lepšiu predstavu a inšpirovať ich. 

Sme presvedčení, že takéto iniciatívy sú kľúčové pre vytváranie povedomia o dôležitosti udržateľného podnikania. Už teraz sa tešíme na ďalšie príležitosti, kde budeme môcť zdieľať naše skúsenosti a podporovať budúce generácie lídrov.