Zavrieť ikona
youtube icontiktok iconfacebook iconinstagram icon
Obľúbené produktyObľúbené ikona
Porovnávanie produktovPorovnanie ikona
Ako si vybrať správne puzdro na mobil

Ako si vybrať správne puzdro na mobil

Uvažujete nad kúpou nového smartfónu? Prípadne ho už máte a chceli by ste ho ochrániť pred poškodením? Obal na mobil by mal byť v súčasnosti už samozrejmosťou. Chráni váš telefón pred prachom, škrabancami a pri páde tlmí náraz. Podľa čoho by ste si mali vybrať svoj obal na mobil?

Neviete sa rozhodnúť, či vybrať kryt alebo puzdro na mobil? Veľa ľudí uprednostňuje skôr kryt na mobil, ktorý chráni zadnú stranu smartfónu. Tento obal je praktický, pretože telefón je určený na okamžité používanie. Puzdro na mobil však môže byť ideálnym riešením práve pre vás. Poskytuje ochranu celému telefónu. Je vhodný napríklad v prípade, ak svoj smartfón nosíte pohodený v taške, kabelke, ruksaku či vo vrecku. 

Telefón je chránený aj z prednej strany, čím znižuje možnosť poškriabania displeja. Aj v tomto prípade ale odporúčame nalepiť ochranné sklo na displej. Puzdro na mobil síce poskytuje lepšiu ochranu oproti zadnému krytu, no pri silnejšom páde sa môže otvoriť. Ak budete mať na displeji tvrdené sklo, je vyššia šanca, že sa vaše zariadenie nepoškodí. 

Knižkové puzdrá

Ako vybrať správny typ puzdra na mobil?

Pri výbere puzdra na mobil by ste mali zvážiť niekoľko aspektov. Potrebujete mať v obale aj úložný priestor na vizitky alebo uprednostníte špeciálne funkcie obalu? 

  • Úložný priestor - ak je pre vás úložný priestor v puzdre na mobil dôležitý, odporúčame vám zakúpiť klasické knižkové puzdro na mobil. V našej ponuke nájdete puzdrá rôznych typov, napríklad Fancy Book, Pocket Book, Smart Book alebo Magnet Book. Všetky z nich poskytujú úložný priestor vhodný na karty alebo vizitky.
  • Pracka na zapínanie - ak uprednostňujete puzdro na mobil s prackou na zapínanie, môžete si vybrať z modelov Fancy Book alebo Pocket Book. Pracka sa postará o to, aby sa puzdro neotváralo tak ľahko. Puzdrá na mobil Pocket Book majú menšiu magnetickú pracku na bočnej strane puzdra. Puzdrá Fancy Book majú magnetickú pracku väčšiu, magnet je umiestnený v prednej časti puzdra.
  • Vyklápanie nadol - ak hľadáte puzdro na mobil, ktoré by sa vyklápalo smerom nadol, tie sa v súčasnosti už veľmi nepoužívajú. Nájdete ich skôr na staršie modely telefónov, prípadne na tlačidlové mobily. Ide o menej praktický typ puzdra na mobil, pretože vyklopená časť by vám mohla prekážať pri telefonovaní. 
  • Špeciálne funkcie - niektoré puzdrá na mobil vám môžu poskytnúť aj špeciálne funkcie. Ide napríklad o smart okienko S-view, ktoré umožňuje zobrazovať určité údaje aj pri zatvorenom puzdre. Clear view puzdro na mobil má prednú stranu priesvitnú a dotykovú. Môžete napríklad zdvihnúť prichádzajúci hovor bez toho, aby ste puzdro vôbec otvorili. Tieto puzdrá na mobil sa nevyrábajú pre všetky značky a modely telefónov. Najčastejšie ich ponúkajú spoločnosti Samsung a Huawei.

Ako si vybrať materiál puzdra na mobil?

Puzdrá na mobil sú vyrobené z rôznych materiálov, pričom sa rozlišuje najmä medzi prednou stranou puzdra. Telefón sa vkladá väčšinou do gumenej alebo silikónovej vaničky, ktorá k telefónu dobre priľne. Pri výbere sa môžete rozhodovať podľa toho, čo sa vám viac páči alebo ktorý materiál je vám príjemný na dotyk. 

  • Imitácia kože (koženka) - pri knižkových puzdrách na mobil sa najčastejšie stretávame s imitáciou kože, teda koženkou. Tieto puzdrá pôsobia veľmi elegantne a dobre sa držia v rukách, nešmýkajú sa. Jedinou nevýhodou je, že pravidelným a dlhým používaním sa môže koženka mierne olupovať. 
  • Koža - kvalitnejším a precíznejším vyhotovením je kožené puzdro na mobil. Materiál sa používaním neošúcha tak ľahko ako koženka a aj na dotyk cítiť, že ide o veľmi kvalitný a príjemný materiál. Nevýhodou je, že kožené puzdrá na mobil nie sú dostupné pre všetky modely. 
  • Textília - pri knižkových puzdrách na mobil sa často používa aj textília podobná rifľovine. Puzdrá sa v ruke držia veľmi dobre, no ich nevýhodou je rýchlejšie zašpinenie. 
  • Plast - plastové puzdrá na mobil sú používané najmä pri originálnych obaloch so špeciálnymi funkciami. Tieto puzdrá sa držia v ruke dobre, no môžu sa trochu šmýkať. Pri páde tiež hrozí riziko, že sa plastové puzdro môže zlomiť. 

Ak chcete, aby bol váš telefón chránený, no zároveň chcete, aby bolo ochranné puzdro módnym doplnkom, v našej ponuke nájdete aj značkové puzdrá na mobil. Najčastejšie ide o originály značiek Samsung a Huawei so špeciálnymi funkciami. Okrem toho ponúkame puzdrá značiek Karl Lagerfeld, Guess alebo Nilkin.
Knižkové puzdrá    Knižkové puzdro

Čo ak sa na môj model telefónu puzdro nevyrába?

Ak máte starší model smartfónu, prípadne telefón menej známej značky, môže sa stať, že nenájdete puzdro na mobil, ktoré by svojimi výrazmi presne pasovalo. Aj v takom prípade však existuje riešenie.

  • Univerzálne puzdrá na mobil - podľa veľkosti svojho mobilu si môžete vybrať aj z univerzálnych puzdier na mobil. Váš telefón ochránia rovnako dobre, majú magnetickú pracku na zapínanie a tiež úložný priestor. Ich jedinou nevýhodou je, že univerzálne výrezy na fotoaparát nebudú presne zodpovedať tým vašim. Telefón môžete v puzdre uchytiť pomocou rohových gumičiek, mechanického úchytu alebo pomocou lepiacich pásikov.

Kožené puzdrá

  • Vsuvkové puzdrá na mobil - ak chcete svoj telefón ochrániť najmä pred prachom, ideálnou voľbou budú vsuvkové puzdrá na mobil, známe tiež ako vsuvky. Svoj mobil jednoducho vložíte do puzdra, ktoré sa uzatvára na suchý zips alebo magnet. Vyrobené sú z mikroplyšu alebo ide o kvalitné kožené spracovanie značky Švaj. Nevýhodou týchto puzdier je, že telefón musíte stále vytiahnuť, pričom hrozí, že vám vypadne. Vsuvky využívajú napríklad aj ľudia, ktorí si vybrali zadný kryt na mobil, no chcú, aby ich zariadenie bolo pri nosení (napríklad v taške) chránené. V tom prípade si vyberte väčšie vsuvkové puzdro, aby sa vám mobil ľahšie vyťahoval. 

Na našom e-shope Mobilonline nájdete širokú ponuku knižkových puzdier na mobil. Určite si vyberiete ten správny pre seba aj vy. Ak by ste potrebovali s výberom pomôcť, pokojne môžete kontaktovať našu zákaznícku linku. Môžete tiež navštíviť ktorúkoľvek z našich predajní, kde vám vyškolený personál ochotne poradí a puzdro si budete môcť vyskúšať priamo na svoj telefón.