Zavrieť ikona
Ako vybrať kryt na mobil?

Ako vybrať kryt na mobil?

Pri kúpe nového telefónu by ste mali automaticky uvažovať aj nad jeho ochranou. Čím skôr začnete svoj smartfón chrániť, tým lepšie. Ideálnym riešením je preto kúpa obalu na mobil v kombinácii s ochranným sklom na displej. Spoločne sa postarajú o to, aby bol váš smartfón chránený z každej strany. 

Väčšina ľudí uprednostňuje kryt na mobil, ktorý je určený na ochranu zadnej časti zariadenia. Takýto kryt dokáže ochrániť váš mobil pred škrabancami, prachom a taktiež tlmí náraz pri páde. Zadný kryt na mobil je ideálnym riešením aj v prípade, že nie ste spokojný s farbou vášho telefónu. Môžete si vybrať obal na telefón presne podľa toho, čo sa vám páči.

Kryty na mobil sa vyrábajú v širokej palete farieb, preto si môžete zaobstarať vo viacerých prevedeniach a kombinovať ich podľa toho, čo máte napríklad oblečené. Vďaka tomu sa váš obal na mobil premení na módny doplnok. 

kryty

Ako si vybrať materiál krytu na mobil?

Kryty na telefón sa vyrábajú z rôznych materiálov a je len na vás, ktorý si vyberiete. Rozhodovať sa môžete podľa toho, ako sa vám drží obal v ruke, prípadne aké sú jeho vlastnosti.

  • Guma a silikón - patria k najpoužívanejším materiálom. Gumený alebo silikónový obal na mobil sa drží v ruke veľmi dobre a nešmýka sa. Výhodou je, že sa ľahko nasádza na telefón a dobre naň priľne. Tieto kryty na mobil sú pružné a pri páde tlmia nárazy.

Materiál silikón

  • Plast - plastové kryty na mobil sú tiež obľúbené. Sú pevnejšie a menej ohybné než silikónové obaly. Aj z toho dôvodu nemajú pri pádoch také dobré tlmiace účinky. V rukách sa držia dobre, no pri potení sa vám môžu trochu šmýkať.

Materiál kožaMateriál kožaMateriál kožaMateriál kožaMateriál koža

  • Koža - koža patrí ku kvalitným materiálom, ktoré sú na dotyk veľmi príjemné a sú trvácnejšie než syntetické materiály. Kožený kryt na mobil sa drží v ruke veľmi dobre a vyniká svojimi prepracovanými detailmi. 

Materiál kožaMateriál kožaMateriál kožaMateriál kožaMateriál koža

  • Drevo - samotné drevo sa pri krytoch na mobil nepoužíva, ale zväčša ide o jeho kombináciu s gumou alebo silikónom. Takýto obal je pevnejší, má zaujímavé a doladené detaily a zároveň poskytuje potrebnú ochranu. 

Materiál drevoMateriál drevoMateriál drevoMateriál drevoMateriál drevo

  • Sklo - podobne ako drevo, aj sklo sa používa len na doplnenie krytov. Výhodou skleneného obalu na mobil je jeho zaujímavý lesklý dizajn. Nevýhodou je, že na ňom vidieť odtlačky prstov a pri páde hrozí riziko, že kryt praskne. 

Materiál skloMateriál sklo

  • Recyklovaný materiál - kryty na mobil z kompostovateľného materiálu sa nielen že dobre držia v ruke, ale dokážu sa v prírode po použití rozložiť. Ak vám záleží na životnom prostredí, práve takýto obal na mobil môže byť tou správnou voľbou.

Materiál recyklovateľnýMateriál recyklovateľnýMateriál recyklovateľnýMateriál recyklovateľný

Tipy, ako si vybrať kryt na mobil:

  1. V prvom rade si vyberajte kryt na mobil, ktorý zodpovedá modelu vášho zariadenia. Inak by sa mohlo stať, že by nesedeli výrezy na nabíjanie či fotoaparát.
  2. Rozhodnite sa, aký materiál krytu na mobil uprednostňujete. Podľa toho sa môže váš výber zúžiť.
  3. Ak sa rozhodujete podľa konkrétneho dizajnu alebo značky, uistite sa, či daná značka vyrába kryt na mobil pre váš model. 
  4. Ak sa vám páči farba vášho telefónu, odporúčame siahnuť po transparentnom kryte na mobil. Farbu telefónu neprekryje, no zároveň ho ochráni. 
  5. Ak vám padá telefón často z ruky, poobzerajte sa po odolných obaloch na mobil. Vášmu smartfónu zabezpečia väčšiu ochranu. Nevýhodou je menší výber farieb a dizajnov. 
  6. Kryt na mobil si vyberajte aj podľa toho, aké ochranné sklo budete mať na displeji. Ak bude celotvárové, hrubší kryt by ho mohol vytlačiť. 

Na e-shope Mobilonline nájdete rôzne obaly na mobil, z ktorých si určite vyberiete. Ak by ste s výberom ideálneho krytu na mobil náhodou potrebovali poradiť, neváhajte nás kontaktovať a my vám radi pomôžeme. Prípadne navštívite jednu z našich predajní, kde je pre vás k dispozícii vyškolený personál.