Zavrieť ikona
youtube icontiktok iconfacebook iconinstagram icon
Obľúbené produktyObľúbené ikona
Porovnávanie produktovPorovnanie ikona
Ako si vybrať dokonalé smart hodinky: Týchto 10 faktorov nepodceňujte

Ako si vybrať dokonalé smart hodinky: Týchto 10 faktorov nepodceňujte

Kým pred pár rokmi boli smart hodinky skôr ojedinelým doplnkom, v súčasnosti ich používa čoraz viac ľudí. A niet sa čomu čudovať. Stali sa najlepším pomocníkom, ktorý nám umožňuje sledovať naše zdravie, spravovať notifikácie a dokonca aj komunikovať so smartfónom priamo z nášho zápästia. S rastúcim počtom dostupných modelov je však dôležité vybrať si tie správne inteligentné hodinky, ktoré budú najlepšie vyhovovať vašim potrebám a vášmu telefónu.

Viete, na čo by ste si pri výbere smart hodiniek mali dávať pozor a čo by ste rozhodne nemali podceniť? Zamerajte sa predovšetkým na týchto 10 kľúčových faktorov. 

1. Účel použitia

Výber smart hodiniek by mal zohľadňovať vaše potreby a životný štýl. Rozhodnite sa, aké funkcie sú pre vás najdôležitejšie. Ide vám o sledovanie športových aktivít, monitorovanie spánku, platenie hodinkami alebo vám len stačí zobrazovanie notifikácií zo smartfónu? Na základe účelu používania môžete zúžiť výber jednotlivých modelov, vďaka čomu bude rozhodovací proces jednoduchší. 

2. Kompatibilita

Keďže existujú rôzne operačné systémy hodiniek aj smartfónov, kompatibilita by mala byť pre vás dôležitá. Uistite sa, že vybrané smart hodinky sú kompatibilné s vaším telefónom, aby ste mohli využívať všetky ich funkcie a synchronizovať údaje bez problémov. Nie je totiž samozrejmosťou, aby ste dokázali spárovať všetky smart hodinky s akýmkoľvek mobilným telefónom.

3. Dizajn a veľkosť

Existuje široká škála rôznych dizajnov, od športového cez štýlový, až po elegantný vzhľad. Vyberte si taký dizajn, ktorý sa hodí k vašej osobnosti. Taktiež nepodceňujte veľkosť a pohodlie hodiniek. Pre niektorých ľudí je menší a ľahší model vhodnejší, zatiaľ čo iní uprednostňujú väčšie a robustnejšie modely. Ak máte možnosť, vyskúšajte si hodinky na ruke a zistite, či sú pohodlné a prispôsobiteľné vašej veľkosti zápästia.

Prípadne si môžete vybrať model, ktorý umožňuje výmenu náramkov. Vďaka tomu si budete môcť prispôsobiť farbu a štýl svojich hodiniek napríklad aj svojmu outfitu. 

4. Batéria a výdrž

Výdrž batérie je veľmi dôležitá a často aj rozhodujúca, najmä ak plánujete využívať hodinky na sledovanie aktivity a chcete ich používať denne. Niektoré hodinky majú dlhšiu výdrž batérie, zatiaľ čo iné vyžadujú častejšie nabíjanie, napríklad aj každý deň. To môže byť pre mnohých veľkým negatívom.

5. Displej a ovládanie

Vyberte si smart hodinky s dostatočne vysokým rozlíšením, aby bol obraz jasný a čitateľný. Uistite sa, že majú dotykový a ľahko ovládateľný displej. Niektoré modely ponúkajú aj otočnú lunetu, ktorá mnohým uľahčuje používanie.

6. Materiál a odolnosť

Uprednostnite smart hodinky vyrobené z kvalitného materiálu, ktorý je odolný voči poškriabaniu a opotrebeniu. Ak ich chcete používať aj pri cvičení alebo outdoorových aktivitách, zabezpečte si model s odolnosťou voči vode a prachu. Skontrolujte IP hodnotu, ktorá udáva, ako dobre sú hodinky chránené.

7. Značka a spoľahlivosť

Značka smart hodiniek môže byť pre niektorých ľudí dôležitým faktorom. Určité značky majú dlhoročnú tradíciu a sú známe svojou spoľahlivosťou a kvalitou. Menej známe značky a spoločnosti nemusia byť také kvalitné a taktiež môžu mať obmedzené množstvo funkcií. Je len na vás, ako dôležitý pre vás tento faktor je. 

8. Konektivita

Podpora Bluetooth by mala byť samozrejmosťou, aby boli hodinky schopné komunikovať s vaším smartfónom. Pri pokročilých funkciách sa uistite, že ich hodinky podporujú. Reč je napríklad o GPS sledovaní alebo o možnosti bezkontaktných platieb. V takom prípade je dôležité hľadať modely podporujúce NFC.

9. Cenový rozpočet

Určite máte nejakú predstavu o cene, ktorú si môžete dovoliť investovať do smart hodiniek. Ceny sa môžu výrazne líšiť v závislosti od značky, funkcií a kvality. Preto je dôležité zvážiť vyššie spomenuté parametre, ktoré môžu mať vplyv na výslednú sumu.

10. Hodnotenia a recenzie

Skúste si preštudovať hodnotenia a recenzie rôznych modelov smart hodiniek od ostatných používateľov. Tieto recenzie vám môžu poskytnúť užitočné informácie o výhodách a nevýhodách konkrétnych modelov, ich spoľahlivosti a výkonu. Taktiež môžu pomôcť odhaliť možné problémy, ktoré by ste inak nemuseli vedieť. Všetky dôležité informácie o smart hodinkách a kvalitné recenzie si môžete prečítať aj na našom blogu Mobilonline

 

 

Text: Aďka Šipošová
Foto: 
Luke ChesserSaffuCasey HornerCristian Palmer, wild vibes