Zavrieť ikona
Predstavujeme vám Xiaomi Mi Band 4

Predstavujeme vám Xiaomi Mi Band 4

Nie je prekvapením, že po úspechu fitness náramkov Mi Band 2 a Mi Band 3, spoločnosť Xiaomi predstavila nového nástupcu, Mi Band 4 (alebo tiež Mi Smart Band 4). Príznačným úspechom tohto náramku je veľmi priaznivá cena, veľmi dlhá výdrž batérie (až 20 dní na jedno nabitie), vodeodolnosť 5 ATM a presné meranie vašich aktivít. Z našich skúsenosti môžeme potvrdiť (keďže takmer polovica kolegov z firmy vlastní Mi Band 3), že tento náramok vám nesmie chýbať, ak radi pravidelne športujete a staráte sa o správny životný štýl.

 

Krátky prehľad fitness náramkov Mi Band

Technologický pokrok vo vývoji inteligentných náramkov Mi Band môžeme pozorovať z modelu na model. Prvý náramok nemal ani len displej. Na indikovanie stavu batérie, aktivít a ďalších notifikácií používal tri LED diódy. Jeho nástupca, Mi Band 2, už priniesol jednofarebný displej, ktorý zobrazoval aktuálny čas, kroky, notifikácie zo smartfónu, monitor tepu a iné. Samotný displej sa však dal ovládať len za pomoci okrúhleho tlačidla pod ním a monitor tepu si bolo potrebné spúšať manuálne. Tieto nedostatky vyriešil Mi Band 3, ktorý priniesol plne dotykový jednofarebný displej s vylepšeným dizajnom a kontinuálne meranie tepu.

 

Čo vylepšil Mi Band 4

Športový náramok Mi Smart Band 4 prichádza s úplne novým 2.5D AMOLED displejom s uhlopriečkou 0.95" (nárast oproti minuloročnému modelu je až 39,9%), ktorý je tentokrát krásne prehľadný a farebný. Mnohých určite poteší jeho výborná čitateľnosť na priamom slnku a možnosť prispôsobiť si ciferník podľa vlastných preferencií. Vybrať si môžete z celkovo až 77 motívov. Pri zohľadnení tohto údaju možno dostanete obavy, či batéria kvôli vylepšenému displeju nejaký ten deň - dva vydrží. Nie sú však na mieste. Výrobca výrazne zvýšil jej vnútornú kapacitu až na 135 mAh (Mi Band 3 má len 110 mAh), čo predstavuje nárast približne o 23%, takže výdrž na jedno nabitie vás určite nesklame.

Najhorúcejšou novinkou, ktorú Mi Smart Band 4 prináša, je vysoko citlivý inteligentný 6-osý senzor (akcelerometer), ktorý dokáže rozpoznať rôzne typy plaveckých štýlov (napríklad prsia, kraul alebo motýlik) a až 6 športových režimov (beh na páse, outdoorový beh, cvičenie, chôdza, plávanie, jazda na bicykli).

Podporuje nový štandard Bluetooth 5.0 a nechýba mu ani vylepšený systém monitorovania tepu, krokomer, monitor spánku, spálených tukov a ďalšie funkcie. Opäť si môžete vybrať z niekoľkých variantov náramku. Napriek mnohým vylepšeniam je Mi Band 4 dostupný za veľmi priaznivú cenu, rovnako ako predošlé modely. Uvádzacia cena v Mobilonline je len 44,99€

Pikoška na záver: Pôvodne sa špekulovalo, že výrobca náramok vybaví aj revolučnou novinkou, podporou merania EKG, ktoré poznáme najmä z drahších smart hodiniek Apple Watch 4. Bohužiaľ sa nakoniec tento údaj nepotvrdil. Vylepšená verzia fitness náramku však predsa len existuje. Vo výbave náramku určeného pre čínsky trh nájdete napríklad aj podporu NFC na bezkontaktne platby, či hlasového asistenta. Škoda len, že tieto funkcie u nás nebude možné využiť.

 

Viac noviniek zo sveta inteligentných náramkov a smart hodiniek nájdete v predajniach a e-shope Mobilonline

Zdroj foto | www.mi.com/global/mi-smart-band-4