Zavrieť ikona
Smartfóny na home office

Smartfóny na home office

 

Práca z domu je momentálne jedna z najaktuálnejších tém, po vypuknutí pandémie koronavírusu (COVID-19). Ľudia ostávajú doma a prácu si doslova berú do svojich vyhriatych izieb. Samozrejme, ak im to okolnosti dovolia. 

Smartfóny sa stali neoddeliteľnou súčasťou takmer každého človeka. Ich funkcie navyše ponúkajú ďalšie možnosti ako si prácu na doma, resp. home office, uľahčiť. V blogu si rozoberieme a odporučíme smartfóny, ktoré sú ako stvorené do domácej kancelárie a ak ste tvoriví, napríklad pri natáčaní videí, tak aj rôzne stojany na smartfóny.

Séria Samsung Galaxy Note ako stvorená pre prácu

Nebude asi prekvapením ak medzi naj kandidátov na home office vyberieme práve radu Samsung Galaxy Note. Ponúka špičkový AMOLED displej, skvelý fotoaparát, výkonný procesor a výbornú výdrž na jedno nabitie. Čo ale tento smartfón najviac vystihuje sú skvelé, ukryté funkcie a zázračné pero S pen. Celkovo v prostredí One UI nájdete nainštalované užitočné aplikácie ako balíček Microsoft Office (kde nájdete Word, Excel alebo Powerpoint), v ktorom môžete otvoriť, ale aj upraviť všetky dôležité dokumenty rovnako ako za počítačom. Dokumenty môžete ukladať do cloudovej aplikácie OneDrive, kde budete mať všetko v bezpečí a hneď poruke, ak si ich následne otvoríte v počítači. Nechýbajú aj základné aplikácie ako napríklad Samsung Notes na zapisovanie poznámok, Kalendár na zapisovanie rôznych udalostí na nasledujúce dni, alebo Hlasový záznamník na nahrávanie dôležitých stretnutí cez videohovor. Séria Galaxy Note ponúka možnosť “rozdeliť” obrazovku a tak využívať dve aplikácie naraz. Pomocou Dex kábla (táto možnosť prepojenia cez kábel je možná len pri modeloch Note 10 a 10 plus) alebo stanice je možné Galaxy Note pripojiť k monitoru a používať ho ako počítač. Možností ako využiť Galaxy Note je veľa a to sme ešte nespomenuli S pen

Magické pero S pen je vhodné na zapisovanie poznámok na uzamknutú obrazovku, pomocou Text Export na premenu vášho rukopisu do poznámky, vytváranie screenshotov alebo na kreslenie. Môžete využiť gestá na fotenie, prezeranie galérie a iné. Kým nevyskúšate, neuveríte, čo všetko dokáže. 

Momentálne Samsung ponúka minuloročné TOP modely Galaxy Note 10 a Note 10+. Ak vás obmedzuje rozpočet, môžete si vybrať z ponuky starších použitých modelov, napríklad Galaxy Note 8, alebo siahnuť po tohtoročnej novinke Galaxy Note 10 Lite, kde ale nenájdete všetky funkcie S pen, ani podporu Dex. Stále však ide o špičkový telefón na vysokej úrovni, ktorý vám výborne zjednoduší akúkoľvek kancelársku prácu. 

Smartfóny zo série Samsung Galaxy A

Rada Galaxy A, konkrétne najnovšie Samsung Galaxy A51 a A71 ponúkajú výborné špecifikácie za priaznivú sumu, ktorú oceníte. Nemajú síce prítomné S pero, ani podporu Dex, ale disponujú veľkým AMOLED displejom, ktorý využijete pri práci. V prostredí One UI nájdete užitočné aplikácie ako balík Microsoft Office, cloudové úložisko OneDrive, Samsung Notes alebo podporu zobrazenia dvoch aplikácií naraz. Ak si nepotrpíte na najlepší procesor a fotoaparát z vlajkových lodí série S a Note, alebo vás obmedzuje rozpočet, toto je pre vás skvelá voľba.

 

Výber smartfónov Xiaomi 

Ak už máte príslušenstvo od Xiaomi (smart hodinky, fitness náramky alebo smart spotrebiče, ako sú robotické vysávače, žiarovky a pod.), môžete si vybrať aj vhodný smartfón, ktorý bude zapadať do vášho celkového ekosystému. Prípadne, ak si chcete prispôsobiť domáce prostredie do tohto štýlu a uľahčiť si tak nadbytočnú robotu popri home office. Xiaomi ponúka široký výber smartfónov za skvelú cenu, ktoré majú výborné špecifikácie, svižné prostredie, výbornú výdrž na jedno nabitie a oceníte aj zadný fotoaparát. Vo svižnom prostredí MIUI nájdete užitočné aplikácie ako Mi Cloud, na ukladanie dôležitých údajov na elektronické úložisko, Calendar na poznačenie dôležitých dátumov, alebo Recorder na nahrávanie rozhovorov. V prostredí nájdete aj podporu dvoch spustených aplikácií naraz. Balíček Microsoft Office v prostredí síce nenájdete, ale dá sa nainštalovať cez obchod Google Play. Ako alternatívu môžete z obchodu vyskúšať napríklad aplikácie OfficeSuite alebo Polaris Office, ktoré spoľahlivo fungujú s wordovými alebo excelovými súbormi.

Medzi smartfóny, ktoré vám môžeme odporučiť do domácej kancelárie, patria napríklad Xiaomi Redmi Note 8 Pro alebo lacnejší model Redmi Note 8T. Tieto smartfóny sú ideálnou voľbou za rozumnú cenu a v elegantnom dizajne. Ak je pre vás dôležitý počet megapixelov vo fotoaparáte smartfónu, Xiaomi ponúka špičkový 108 Mpx fotoaparát hneď v dvoch modeloch, a to v Mi Note 10 a Mi Note 10 Pro

Stojany na prácu alebo zábavu

Ak vaša práca vyžaduje, aby ste mali neustály pohľad na telefón, vyberte si držiak z našej širokej ponuky, ktorý napokon využijete aj pri zábave. V tomto prípade je ideálnym a praktickým pomocníkom flexibilný držiak CELLY Squiddy so šiestimi ohybnými chápadlami a silnými prísavkami, ktorý využijete aj ako stojan na stôl. Rovnako ho môžete využiť aj pri nahrávaní videí, vlogov, streamovaní, videohovoroch a iných vašich obľúbených aktivitách. Držiak CELLY Squidy je vhodný pre všetky smartfóny s veľkosťou displeja do 6,2”

V prípade, že potrebujete opustiť pohodlie vášho home office a na presun budete využívať auto, môžete si vybrať jeden z držiakov na telefón do auta. Vynikajúcim a šikovným držiakom je aj podložka do auta, na prístrojovú dosku. Síce nie je flexibilná, ako CELLY Squiddy a preto si ju neprispôsobíte podľa svojich predstáv, ale vďaka kompaktným rozmerom ju umiestnite takmer kamkoľvek. Okrem prístrojovej dosky je vhodná aj na pracovný stôl, vedľa notebooku. Protišmykový povrch zabezpečí stabilitu vášho smartfónu a preto sa nemusíte obávať, že by vám zo stojanu vypadol alebo vykĺzol. Tento držiak je vhodný pre všetky smartfóny s akoukoľvek veľkosťou displeja.

V našom eshope nájdete široký výber smartfónov, stojanov podľa vášho výberu. Nevyhnutné na home office nesmie chýbať aj stylus, ktorý vám môže urýchliť vašu prácu.


Zdroj foto | PIXABAY - Pexels, detripodes, SAMSUNG, XIAOMI - Homepage