Zavrieť ikona
Na čo slúži tvrdené sklo?

Na čo slúži tvrdené sklo?

Hlavnou úlohou tvrdeného skla je ochrániť displej pri nešťastnom páde alebo náraze smartfónu na tvrdú zem, akou je napríklad betón, asfalt alebo podlaha v byte. V prípade, že k takémuto nešťastiu dôjde je vysoko pravdepodobné, že hoci sa tvrdené sklo rozbije, displej ostane nepoškodený. 

Sklo na mobil však neochráni len pred rozbitím. Dokáže toho oveľa viac. Je výborným ochranným prvkom brániacim displej pred poškriabaním ostrými predmetmi, drobnosťami, ktoré bežne nosíte vo vrecku (napríklad kľúče alebo mince), a miniatúrnymi prachovými časticami, ktoré mnohí z nás podceňujú, avšak môžu napáchať nemalé škody v podobe nevzhľadných škrabančekov a výrazne tak znížiť hodnotu telefónu. V neposlednom rade chráni displej pred zamastením, pri ošliechnutí vodou a dokáže výrazne zlepšiť vzhľad už poškodeného displeja.  

Výmena poškodeného displeja patrí medzi najdrahšie a najčastejšie vykonávané opravy mobilného telefónu. Nepodceňujte preto jeho ochranu, dbajte na prevenciu a zabezpečte ho tvrdeným sklom, ktoré je v súčasnosti najúčinnejšou prevenciou proti rozbitiu displeja.

 

Tvrdené sklo na mobil

Výhody tvrdeného skla

  • chráni displej pred pádom a škrabancami,
  • chráni displej pred poliatím vodou, znečistením a zamastením,
  • zlepšuje vzhľad už poškodeného displeja (prekrýva škrabance), 
  • je takmer neviditeľné, takže neuberá na celkovom vzhľade telefónu,
  • je ľahko-údržbové (stačí pretrieť handričkou alebo čistiacim prostriedkom), 
  • aplikácia je jednoduchá a zvládnete ju aj sami, v pohodlí domova, len za pomoci návodov a postupov, ktoré nájdete v balení. 

Nevýhody

  • niektoré sklá nemusia byť plne kompatibilné so zakrivenými displejmi, 
  • niektoré sklá nepokrývajú celú plochu displeja smartfónu, 
  • ak sa pri páde ochranné sklo rozbije, v záujme zachovania úplnej ochrany displeja je potrebné nahradiť ho za nové, 
  • temperované sklá nie je možné aplikovať opakovane. Ak sa lepenie na prvý pokus nevydarí, je potrebné ho opakovať s novým kusom skla.

 

Najvhodnejšie použitie 

Tvrdené sklá sú primárne určené na displeje takmer všetkých modelov, vyrobených pre estetickosť a krásny dizajn. Sem rozhodne patria drahé vlajkové lode známych výrobcov Samsung (rada S a rada Note), Huawei (rada P a rada Mate), Apple, Xiaomi, Honor a ďalších. Jediný druh telefónov, ktorý sa zaobíde aj bez temperovaného skla, sú odolné telefóny. Sem patria predovšetkým zástupcovia značiek Caterpillar, Aligator alebo MyPhone (modely Hammer Energy), na konštrukciu ktorých boli väčšinou použité odolné plastové sklá na displej a ktoré z časti chráni aj odolná konštrukcia telefónu.  

  

Postup aplikácie tvrdeného skla 

  1. Základným krokom je dôkladné vyčistenie displeja smartfónu pomocou mokrej a suchej handričky, ktoré nájdete v balení. Displej vyčistíte najprv vlhkou utierkou, následne ho priloženou suchou utierkou poutierate do sucha a vyleštíte. 
  2. Ak je potrebné, priloženou nálepkou odstránite z displeja pozostatky prachu. Je potrebné dbať aj na to, aby ste na displeji nezanechali žiadne šmuhy alebo nečistoty. 
  3. Z tvrdeného skla odstránite fóliu, ktorá sa nachádza na jeho spodnej časti. 
  4. Opatrne priložíte a vycentrujete tvrdené sklo na displeji tak, aby sedeli všetky výrezy na reproduktor a fyzické tlačidlá pod displejom.
  5. Prstom prejdite po strede skla a vytlačte všetok vzduch medzi ním a displejom. Následne pritlačte všetky miesta temperovaného skla tak, aby sa k displeju úplne prilepilo aj na okrajoch
  6. Ak sa vám sklo nepodarí nalepiť presne, môžete ho skúsiť jemne odlepiť a posunúť tak, aby presne zapadalo na všetky časti displeja. Niekedy však opätovne nalepené sklo už nedrží spoľahlivo, prípadne sa začnú tvoriť bubliny. V takom prípade je nutné zakúpiť nové sklo a aplikáciu opakovať.
  7. Naše odporúčanie: Pred opätovným používaním telefónu nechajte lepidlo schnúť aspoň 2-3 minúty. Zaistíte tak jeho dôkladnejšie a pevnejšie prilepenie k displeju. 

Pozrite si videonávod aplikácie tvrdeného skla.

NÁŠ TIP: Máte obavy, aplikovať si sklo na displej svojpomocne alebo chcete mať istotu, že bude nalepené skutočne profesionálne? Navštívte ktorúkoľvek našu predajňu a tvrdené sklo vám aplikujeme na počkanie a úplne ZADARMO. 
 

Tvrdené sklo na mobil

Vyberte si zo širokej ponuky tvrdených skiel na Mobilonline.sk.

Prečítajte si tiež

Ako vybrať ochranné sklo alebo fóliu na mobil
TOP 6 vecí, ktoré ste nevedeli o tvrdených sklách
Vyznajte sa v typoch tvrdených skiel!