Zavrieť ikona
Aplikácia Zostaň zdravý vás upozorní na nakazených ľudí v blízkosti

Aplikácia Zostaň zdravý vás upozorní na nakazených ľudí v blízkosti

Nový koronavírus zasiahol celý svet a v mnohom obmedzil celé ľudstvo. Tí, ktorí môžu, zostávajú dobrovoľne v domácej karanténe a sú tak viac-menej chránení. Ale čo ak takáto možnosť nie je a človek je nútený vyjsť na ulicu?

Slovenskí vývojári prišli s aplikáciou s názvom Zostaň zdravý a tak posunuli level chránenia sa na ešte vyššiu úroveň.

Zodpovedné správanie, dodržiavanie hygienických návykov a nosenie ochranného rúška a rukavíc teraz posilnila aplikácia, ktorá vás upozorní na to, či je vo vašej blízkosti niekto nakazený.  O jeho prítomnosti vás bude informovať hneď, ako sa dostanete do vzdialenosti 50 metrov.

 

Ako aplikácia Zostaň zdravý funguje?

V prvom rade anonymne. Vaše súkromie je v bezpečí. Aplikácia nesleduje používateľa, jeho meno ani telefónne číslo, ale zaznamenáva len priblíženia sa s inými aplikáciami.

Ak sa používateľ, ktorý bol pozitívne testovaný na COVID-19 priblíži k inému používateľovi na kritickú vzdialenosť 50 metrov, aplikácia pošle používateľovi hlásenie s upozornením. Následne je na samotnom používateľovi, ako túto situáciu vyhodnotí.

Priamo v aplikácii je tiež možnosť objednať sa na testovanie a výsledky testov prídu priamo do aplikácie. V prípade, že testovaný bude označený ako pozitívny, aplikácia automaticky upozorní ostatné, ktoré sa k nej poslednú dobu priblížili. Umožňuje to rýchlešie reagovať a predísť tak nekontrolovateľnému šíreniu sa nákazy.

Aplikáciu Zostaň zdravý si môžete stiahnuť pre Android v obchode Google Play. Veríme, že pre iPhony bude k dispozícii v App Store už čoskoro.

Ostaňte doma a nevystavujte sa zbytočnému riziku, veď v našom e-shope Mobilonline môžete nakúpiť pohodlne a hlavne bezpečne.