Zavrieť ikona
Ako chrániť displej?

Ako chrániť displej?

WowFixIT Titanium Screen Protector

 

Vedeli ste, že vďaka najnovšej pokrokovej nanotechnológii, známej pod značkou WowFixIt Titanium Screen Protection, môžete zvýšiť odolnosť svojho displeja už za 60 sekúnd? Stačí ho pretrieť handričkou nasiaknutou špeciálnym roztokom, ktorý na ňom vytvorí teflónovo-titánovú vrstvu a počkať pár sekúnd, kým zaschne. Vrstva dokonale priľne aj k zakrivenému displeju, extrémne zvýši jeho odolnosť voči poškriabaniu až na 1 rok, je antibakteriálna, oleofóbna a 100% organická. Navyše splynie s displejom tak dokonale, že je voľným okom úplne neviditeľná.
 
Nanotechnológia:
 
check zvyšuje odolnosť displeja voči poškriabaniu
check je vodoodpudivá, bráni usádzaniu nečistôt a mastnoty
check bráni rozvoju baktérií (antibakteriálna)

 

Ďalšie výhody nanotechnológie:   Nevýhody nanotechnológie:
možno ju naniesť na celé zariadenie   pri páde smartfónu na zem nie je účinná voči rozbitiu displeja ako tvrdené sklo
dokonale pasuje aj na zakrivený displej   menej odolná voči poškriabaniu displeja ako tvrdené sklo
vytvára na displeji teflónovo-titánovú ochrannú vrstvu  
vylepšuje farby a ostrosť displeja  
je neviditeľná - úplne splynie s displejom  
nanášanie je jednoduché a rýchle (pomocou handričky)  
100% prírodný organický materiál  


Tvrdené sklá na mobilné telefóny.
 
Tvrdené sklo síce nie je takým elegantným riešením ako nanotechnológia, výborne však chráni displej smartfónu pred poškriabaním ostrými predmetmi alebo pri páde na tvrdší povrch. Vedeli ste, že pri väčšine modelov je v prípade poškodenia potrebné spolu s displejom vymeniť aj dotykový panel a že spolu tvoria až polovicu hodnoty telefónu? Pri drahších modeloch sa tak oprava môže vyšplhať aj na závratné stovky eur. Naproti tomu sa cena ochranného skla pohybuje len v rozmedzí 5 - 20€. Výrazne nižšia investícia, čo poviete?

Nákladnou opravou sa bohužiaľ vaše starosti s displejom neskončia. Originál je predsa len originál a musíte rátať s tým, že náhradný displej už nikdy nebude taký citlivý na dotyk (jeho citlivosť sa môže znížiť aj o 20%). Investícia do ochranného (a oveľa lacnejšieho) skla sa preto skutočne vyplatí.


Tvrdené sklá na mobilné telefóny.

 

Sklo chráni displej hneď niekoľkokrát:

check pri páde telefónu a nárazoch (na rozdiel od fólie a nanotechnológie)
check pred poškriabaním kľúčmi a inými predmetmi vo vrecku/taške
check pred ošplechnutím vodou
check pred znečistením a zamastením
Ďalšie výhody ochranného skla:   Nevýhody ochranného skla:
zlepšuje vzhľad poškodeného displeja (prekrýva škrabance)   nemusí dobre padnúť na zakrivený displej
väčšine modelov padne na mieru   niektoré tvrdené sklá nepokrývajú celú plochu displeja
je takmer neviditeľné   po páde telefónu väčšinou praskne a v záujme zachovania ochrany displeja je potrebné ho nahradiť novým
je ľahko-údržbové – stačí pretrieť handričkou   jeho aplikácia na displej smartfónu je pomerne zložitá
jeho aplikácia na displej smartfónu je pomerne zložitá  
 

Ako to celé funguje?

Ochranné sklo sa lepí na poriadne vyčistený a odmastený displej smartfónu - pozrite si NÁVOD na lepenie tvrdených skiel. Jeho aplikácia je pomerne zložitá, preto Vám ho na požiadanie nalepíme ZADARMO v ktorejkoľvek z našich predajní.

Ak vám potom smartfón aj spadne na zem, namiesto displeja sa rozbije ochranné sklo. Pre zachovanie ochrany displeja stačí rozbité sklo odlepiť a nahradiť novým, nepoškodeným.
 

Ako nalepiť ochranné sklo

Ako nalepiť tvrdené sklo na mobil

Zistiť viac o typoch tvrdených skiel >>



Ochranné sklá a fólie na mobilné telefóny.
 
Ochranné fólie zažívali svoj boom pred pár rokmi, keď sa nám o tvrdených sklách ešte ani nesnívalo. Hoci v posledných rokoch ich sláva ustupuje do úzadia, nemali by sme na úplne zanevrieť. Výborne ochránia displej pred bežnými škrabancami, či „vyšúchaním“ prstami a vynikajúco sa hodia na displeje atypických rozmerov a tvarov (zahnuté displeje), či menej známych značiek, pre ktoré je náročné alebo nemožné nájsť na trhu dobre pasujúce tvrdené sklo. Ochrannú fóliu oceníte aj pri niektorých typoch puzdier, ktoré nie je možné uspokojivo skombinovať s tvrdeným sklom (vytláčajú tvrdené sklo alebo ich kvôli sklu nie je možné nasadiť). No a najväčšia výhoda oproti sklu – je omnoho tenšia.

Ochranné fólie na displej mobilných telefónov.
Ochranná fólia chráni displej:
 
check pred poškriabaním kľúčmi a inými predmetmi vo vrecku/v taške
check pred ošplechnutím vodou
check pred znečistením a zamastením
Ďalšie výhody ochrannej fólie:   Nevýhody ochrannej fólie:
na mieru padne telefónu a je takmer neviditeľná   jej aplikácia na displej smartfónu je najzložitejšia spomedzi všetkých spomínaných možností
je tenšia ako ochranné sklo   má tendenciu sa odliepať
je ľahko-údržbová – stačí pretrieť handričkou   časom sa stáva vizuálne nevzhľadnou
    nechráni displej smartfónu pred rozbitím
 

Ako to celé funguje?

Ochranná fólia sa lepí na poriadne vyčistený a odmastený displej smartfónu. Jej aplikácia je zložitejšia, než aplikácia tvrdeného skla, ktoré je pevné. Častým problémom je pokrčenie fólie alebo vytvorenie vizuálne nepekných bubliniek pri nedostatočnom alebo nesprávnom vyhladení. Preto Vám ju na požiadanie nalepíme ZADARMO v ktorejkoľvek z našich predajní.


Ako nalepiť fóliu na displej mobilného telefónu?


 
Rovnako, ako väčšinu elektroniky, aj smartfóny je možné poistiť. Na tento typ ochrany je však potrebné myslieť vopred, pretože sa dá dojednať len v okamihu kúpy zariadenia.

Cena poistenia závisí od hodnoty telefónu, dĺžky a typu poistenia, ale väčšinou začína už na pár eurách. Zahŕňa krytie v prípade náhodného poškodenia a vzťahuje sa dokonca aj na vniknutie kvapaliny alebo rozbitie displeja, ktoré by ste s bežnou spotrebiteľskou zárukou len ťažko zreklamovali.

Ďalšou výhodou je, že mnohé poistné spoločnosti poskytujú k základnému poisteniu aj doplnkové poistenie proti krádeži a zneužitiu (napr. prevolanie paušálu, dát,...).


 
Máte doma najnovší high-end smartfón v hodnote hrubého mesačného platu Slováka a rozmýšľate ako maximalizovať jeho ochranu? Môžete vyskúšať kombinácie jednotlivých ochranných prvkov, napríklad pred nalepením tvrdeného skla naniesť na displej titánovo – teflónovú vrstvu. Alebo si na smartfón založiť namiesto zadného krytu knižkové puzdro, ktoré ho bude chrániť zo všetkých strán, vrátane displeja. Prípadne vyskúšajte všetky prvky – naneste na displej titánovú vrstvu, prekryte ju fóliou alebo sklom a na smartfón založte knižkové puzdro. Ak si ho ešte aj poistíte, máte vyhraté.
 
Kompletné príslušenstvo pre maximálnu ochranu svojho smartfónu nájdete na Mobilonline ;-)

Text: Erika Matúzová